Δωρεάν βιβλία θα δίνει ένας βιβλιοπώλης στο Μπάρι της Ιταλίας σε όσους εφήβους απενεργοποιούν τα κινητά τους. Ο Sabino Scianatico, ένας 76χρονος βιβλιοπώλησης στο Μπάρι της Ιταλίας, αποφάσισε να κάνει μία καινοτόμα κίνηση ώστε να προσελκύσει νεαρούς αναγνώστες αλλά και να βοηθήσει τη διάδοση της φιλαναγνωσίας. Είναι ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Barium εδώ και πάνω από 20 χρόνια και ενώ διαθέτει 18.000 σπάνιους τίτλους, η πελατεία του περιορίζεται στους φανατικούς βιβλιόφιλους, που κατά κύριο λόγο είναι και μεγαλύτερης ηλικίας.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ 

Έτσι, θέλοντας να επεκτείνει το ηλιακό κοινό των πελατών του, αποφάσισε να τοποθετήσει μία πινακίδα στην είσοδο του βιβλιοπωλείου, η οποία αναφέρει:«Οι πρώτοι μαθητές που θα μπούνε στο βιβλιοπωλείο Barium μπορούν να πάρουν ένα βιβλίο νεανικής λογοτεχνίας δικής τους επιλογής, οποιασδήποτε εποχής. Η μόνη δέσμευση είναι να το διαβάσουν κλείνοντας το κινητό τους για μία ώρα κάθε μέρα». 

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Repubblica σχολίασε ότι το εγχείρημα του έχει μέχρι στιγμής ιδιαίτερη αποδοχή από τους νέους, αλλά την ίδια στιγμή υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο μόνος τρόπος να τραβήξει την προσοχή τους ήταν ακριβώς μέσα από ένα «πείραγμα», χωρίς να αρκεί από μόνη της η επιθυμία για την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου. Συμπληρώνει πως θέλει να συνεχίσει γιατί για εκείνον είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό του, καθώς πιστεύει πως «τα smartphones καταστρέφουν τον πολιτισμό».