Κακή αρχή για τα σχολεία στα Δωδεκάνησα- Χωρίς δασκάλους Τήλος, Χάλκη και Αγαθονήσι

Σε 237 ανέρχονται τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Δωδεκανήσου. Το τοπίο είναι παρόμοιο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η δήμαρχος της Τήλου, Μαρία Καμμά, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέρει στην προσωπική της ιστοσελίδα: «Το δημοτικό σχολείο Τήλου χωρίς δάσκαλο. Ούτε ένας! Το Γυμνάσιο και Λύκειο με τρεις μόνο καθηγητές… Σκούρα τα πράγματα…» Και αναρωτιέται: «Μα πάλι πρέπει να παλέψουμε για τα αυτονόητα; ΓΙΑΤΙ;»

Στη Χάλκη, ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Πατρός ανέφερε σήμερα -μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου– ότι το κουδούνι στο σχολείο θα χτυπήσει «τύποις» καθώς δεν πρόκειται ν’ ανοίξει αφού δεν υπάρχουν ούτε Νηπιαγωγός ούτε δάσκαλοι. Σ’ ότι αφορά στο γυμνάσιο και στις Λυκειακές τάξεις υπάρχει ο διευθυντής, ένας γυμναστής και ένας μαθηματικός. «Από τους 14 που πρέπει να υπάρχουν στο σχολείο, είπε, απουσιάζουν οι έντεκα».

Στο Αγαθονήσι, η κατάσταση -χαρακτηρίζεται από τον δήμαρχο- ως πρωτόγνωρη.

Σε σύνολο 12 εκπαιδευτικών πήγαν στο νησί μόνο 2 για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Στο δημοτικό δεν υπάρχει ούτε δάσκαλος ούτε νηπιαγωγός.

Σημειώνεται ότι στο δημοτικό φοιτούν 6 παιδιά και 1 στο προνήπιο.

Στο Γυμνάσιο και Λύκειο φοιτούν επίσης 6 παιδιά. Ο κ. Κόττορος ανέφερε πως ο δάσκαλος θα διορισθεί μετά τις εκλογές και βλέπουμε.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν