Κοινωνία Προτεινόμενο

Καλλιόπη-Ευαγγελία Χαμογιώργου: Η 11χρονη που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στους ετήσιους αγώνες της Παγκόσμιας εκπαίδευσης (Word Education games) – Βίντεο

euaggelia-australia-juniorsclub.gr
από την Ελένη Βασιλοπούλου, δημοσιογράφο 
Οι Έλληνες μικροί, μεγάλοι όταν βάλουν στόχο τον πραγματοποιούν γι΄αυτό διαπρέπουν  και ξεχωρίζουν, όπως ξεχώρισε και η 11χρονη Καλλιόπη-Ευαγγελια Χαμογιώργου, ανάμεσα από χιλιάδες παιδιά, για να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στους ετήσιους αγώνες της Παγκόσμιας εκπαίδευσης (Word Education games) της εταιρείας 3P Learning. 
Η μικρή Ελληνίδα που γεννήθηκε στον Βόλο, τα τελευταία έξι χρόνια έχει κάνει δεύτερη πατρίδα της την Αυστραλία, καθώς εκείνη και η οικογένεια της, ζουν στο WA Australias, στην πόλη Mandurah.
Η 11χρονη έθεσε τον πήχη ψηλά και τα κατάφερε! Εκείνη και άλλοι 4 μαθητές σε ολόκληρη την Αυστραλία, επιλέχθηκαν έπειτα από αίτημα χιλιάδων παιδιών, ως οι καλύτεροι μαθητές διαφόρων σχολείων για να εκπροσωπήσουν την Αυστραλιανή κυβέρνηση στον παγκόσμιο διαγωνισμό, όπου διεξάγει τους ετήσιους αγώνες της Παγκόσμιας εκπαίδευσης (Word Education games) υπό την οργάνωση εταιρείας 3P Learning.
Η μικρή Κάλλι, παρά το γεγονός ότι είναι Ελληνίδα, αυτό δεν πτόησε την Αυστραλιανή κυβέρνηση που εστίασε αποκλειστικά στις ικανότητες της. Εκείνη, με τη σειρά της ετοιμάζεται πυρετωδώς και στις 16 Σεπτεμβρίου θα πάρει την ύλη που χρειάζεται για να καταφέρει να σταθεί ανάμεσα από χιλιάδες παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων και να την γνωρίσει όλος ο κόσμος!
Για εμάς είναι ήδη η νικήτρια γιατί μας κάνει περήφανους! Το ίδιο περήφανη είναι και η διευθύντρια του σχολείου της που δεν στάθηκε στα λόγια αλλά την επαίνεσε!
euaggelia-australia-1-juniorsclub.gr
Περισσότερο περήφανοι όμως και δικαιωματικά είναι οι γονείς της 11χρονης Κάλλι, η μαμά της Μαρίνα Καραμάτσου και ο μπαμπάς της Νίκος Χαμογιώργος.
Η μαμά μάλιστα δεν έκρυψε στιγμή τη χαρά της και πόσταρε στο προφίλ της, στο facebook:
“Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την κόρη μας!! Η Καλλιόπη- Ευαγγελία μας επιλέχτηκε από την Αυστραλιανή κυβέρνηση να αντιπροσωπεύσει την Αυστραλία στους ετήσιους αγώνες της Παγκόσμιας εκπαίδευσης (Word Education games) της εταιρείας 3P Learning!! Μόνο πέντε παιδιά επιλέχτηκαν σε ολόκληρη την Αυστραλία και ένα από αυτά είναι η Κόρη μας!!Θα ανταγωνιστεί στης 16 Σεπτεμβρίου στο Sydney διάφορες χώρες του κόσμου,με προγράμματα webbased στα μαθηματικά,την ανάγνωση,την ορθογραφία και την επιστήμη.Η χαρά μας δεν περιγράφεται!!”
Το juniorsclub.gr επικοινώνησε με Αυστραλία, συγκεκριμένα με την μαμά της Κάλλι, την Μαρίνα Καραμάτσου.
j.c. Συγχαρητήρια για την επιλογή της κόρης σας και την εκπροσώπηση της σε έναν παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό. Όλο αυτό το διάστημα που ζείτε Αυστραλία, εσείς παροτρύνατε και εκπαιδεύσατε την Κάλλι, να μάθει καλά την γλώσσα;
Μ.Κ.:Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας! Είναι γεγονός ότι η χαρά μας είναι απερίγραπτη γιατί ότι κατάφερε η κόρη μας, είναι προσωπική της επιτυχία. Η δική μου βοήθεια δεν επαρκεί γιατί δεν μιλάω καλά τα αγγλικά. Ενώ ο πατέρας της,  δουλεύει Flying-fly out.Ένα μήνα είναι μακρυά μας λόγω εργασίας του και τον χαιρόμαστε μόνο μια εβδομάδα στο σπίτι μας.
Μόνη της έχει καταφέρει αυτό το αποτέλεσμα. Όσον αφορά στην αγγλική γλώσσα και την σχολική της πρόοδο. Εμείς της δίνουμε όλη μας την Αγάπη, την φροντίδα και την στοργή. Είμαστε αφοσιωμένοι στα παιδιά μας προσπαθώντας το καλύτερο αποτέλεσμα και δίνοντας τους όλα τα εφόδια της Ζωής που χρειάζονται. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσες αξίες έχει το αγγελούδι μου!!!
Από μικρή ξεφύλλιζε βιβλία και διψούσε για μάθηση.Την έχουμε προωθήσει πολύ στα βιβλία και στο σπίτι μας δεν υπάρχουν PlayStation,ex box κ.τ.λ
Το juniorsclub.gr κι εγώ προσωπικά της ευχόμαστε να είναι πάντα χαρούμενη γιατί για εμάς νικήτρια είναι ήδη!!!
Δείτε το βίντεο: