Καλοκαιρινές εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά: Βασικά κριτήρια επιλογής ΚΔΑΠ ή summer camp!

Το σχολείο τελείωσε και είμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού! Τα παιδιά έχουν ανάγκη να απασχοληθούν δημιουργικά και να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με δραστηριότητες που αγαπούν. Για αυτόν τον λόγο πολλοί γονείς επιλέγουν κάποιο καλοκαιρινό camp για να προσφέρουν στα παιδιά τους εκτόνωση και ψυχαγωγία.

Εμείς μιλήσαμε με τον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ “Μικροί Επιστήμονες” Νεκτάριο Πιέρρο και του ζητήσαμε να απαντήσει στα ερωτήματα γονέων που συνέλεξε το Juniorsclub.gr τις τελευταίες ημέρες.

Τι είναι το Κ.Δ.ΑΠ. “Μικροί Επιστήμονες”;

Το Κ.Δ.ΑΠ.Μικροί Επιστήμονες” είναι ο ιδανικός χώρος για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών αλλά και η πιο ασφαλής λύση στο κέντρο της Πάτρας για τους εργαζόμενους γονείς.

Συναρπαστικό καλοκαίρι με τους Μικρούς Επιστήμονες!!!

Οι “Μικροί Επιστήμονες” από τις 29 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου θα προσφέρουν καθημερινά από τις 8π.μ. έως τις 4μ.μ., ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών με πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Ρομποτικατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, γυμναστική – yoga, πειράματα Φυσικής και Χημείας, καλλιτεχνικό εργαστήρι, cinema time, ομαδικά παιχνίδια, μικροί σεφ, play in English, μουσικοκινητική, σκάκι και επιτραπέζια θα τα ενθουσιάσουν και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στους νέους κανόνες υγιεινής, όπως επιβάλλει αυτή η ιδιαίτερη για όλους χρονιά. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής ΔΩΡΕΑΝ μέσω ΕΣΠΑ  για το σχολικό έτος 2020-2021.

Στα τμήματα Φυσικής και Χημείας, τα πειράματα είναι για παιδιά όλων των ηλικιών ; 

Τα πειράματα Φυσικής και Χημείας είναι προσαρμοσμένα για παιδιά ηλικίας  5-12 ετών. Συγκεκριμένα είναι είτε διαδραστικά πειράματα είτε πειράματα  επίδειξης μέσα από τα οποία τα παιδιά γνωρίζουν με βιωματικό τρόπο τον κόσμο των φυσικών επιστημών.

Τα παιδιά νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, αυτό την καλοκαιρινή περίοδο, έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο για εκείνα; 

Το περιβάλλον του ΚΔΑΠ δεν έχει το χαρακτήρα της σχολικής τάξης. Είναι ένας ευχάριστος χώρος όπου το παιδί απασχολείται δημιουργικά με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Στο χώρο αυτό πραγματοποιούνται ποιοτικές και παιδαγωγικού χαρακτήρα δράσεις οι οποίες προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση στα παιδιά. Άρα, θα έλεγε κανείς πως μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει για ένα παιδί να βρίσκεται στο  προστατευμένο αλλά διασκεδαστικό περιβάλλον του ΚΔΑΠ .

Γιατί να στείλει ο γονιός το παιδί του, σε summer camp; Ποια είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής ενός ΚΔΑΠ ή  summer camp;
 
Όπως προανέφερα το περιβάλλον του ΚΔΑΠ δεν έχει το χαρακτήρα της σχολικής τάξης. Άρα αυτό και μόνο δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση από το παιδί. Το παιδί ασχολείται με ποιοτικές και παιδαγωγικού χαρακτήρα δράσεις οι οποίες του προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση. Επιπλέον, το παιδί έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει καινούριες δραστηριότητες, που στην καθημερινότητά του θα ήταν αδύνατον να βρει μαζεμένες. Για τα παιδιά είναι μια ευκαιρία για να «γεμίσουν» ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους μακριά από οθόνες αλλά και μια ασφαλής λύση για τους εργαζόμενους γονείς. Από την άλλη ακόμα και οι γονείς που δεν εργάζονται δίνουν πολλές επιλογές στο παιδί να ξεφύγει από το σπίτι και την ρουτίνα της καθημερινότητας. Άρα μιλάμε για μια αξιόλογη επιλογή όλων των γονιών. Μέσα από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά κάνουν φιλίες, κοινωνικοποιούνται και καλλιεργούν τις δεξιότητές τους. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν