Προτεινόμενο Ρεπορτάζ

Καταγγελία φαρμακοποιού στο juniorsclub.gr: Τελειώνουν τα φάρμακα και το βρεφικό γάλα

gala-skoni-juniorsclub.gr

ρεπορτάζ: Ελένη Βασιλοπούλου

Φαρμακοποιός με κεντρικό φαρμακείο της Πάτρας καταγγέλλει στο juniorsclub.gr την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο κλάδος και η κοινωνία. 

“Αυτή τη στιγμή δεν έχω ούτε ένα κουτί ντεπόν στο φαρμακείο. Ποια αποθεματικά, εμένα να ρωτήσετε που ζήτησα να με τροφοδοτήσουν με φάρμακα και μου έστειλα 2 κουτιά ντεπόν τα οποία εξαφανίστηκαν στο επόμενο δευτερόλεπτο.” δηλώνει ο φαρμακοποιός.

Μας επισημαίνει ότι:“Όλοι έρχονται να αγοράσουν παιδιατρικά φάρμακα, αναλγητικά, αντιπυρετικά, βρεφικά είδη, βρεφικό γάλα και οι αποθήκες αδειάζουν” 

“Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι μητέρες, είναι ότι τα νεογέννητα που χρειάζονται ειδικό βρεφικό γάλα σε σκόνη (σε περίπτωση που παρουσιάσει παλινδρόμηση και πίνει αντιαναγωγικό γάλα, για πρόωρα, για δυσκοιλιότητα κ.α.) Αυτά πωλούνται μόνο σε φαρμακεία και δεν είναι σε αρκετές ποσότητες. Εγώ, έχω πολύ λίγα κουτιά και είμαι κεντρικό φαρμακείο. Μη ξεχνάτε δε, ότι τα φαρμακεία για το βρεφικό γάλα σε σκόνη δεν είχαν εφοδιαστεί πιο πριν γιατί υπάρχουν και στα super market. Γενικώς επικρατεί μια χαώδη κατάσταση και είμαι πολύ στενοχωρημένος γι΄αυτό.” 

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός υγείας διαβεβαιώνει για τα αποθεματικά σε φάρμακα, οι φαρμακοποιοί που ζουν την πραγματικότητα, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση πρωτάκουστη.