Καταγγελία για νηπιαγωγείο της Πάτρας: Έβαλε λουκέτο λόγω ποντικιών

Το 56ο προνήπιο και νηπιαγωγείο του Δήμου Πατρέων έμεινε σήμερα κλειστό και δεν φιλοξένησε μικρούς μαθητές καθώς η κατάσταση με τις άθλιες κτιριακές υποδομές έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Για 10 μέρες ποντίκια και παιδιά συνυπήρχαν στο σχολείο

Ποντίκια αλώνιζαν για 10 ημέρες στο εν λόγω νηπιαγωγείο σύμφωνα με ρεπορτάζ του thebest.gr.  Την καταγγελία έκαναν οι γονείς που έντρομοι άκουσαν την δασκάλα να τους λέει πως στην αίθουσα που κάθε πρωί τα μικρά παιδιά τους φιλοξενούνται, κόβουν βόλτες ποντίκια.

Σύμφωνα με τους γονείς η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου ενημέρωσε τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, από την πρώτη ημέρα οπότε και διαπίστωσε το πρόβλημα, για την παρουσία ποντικιών στο χώρο.

Ωστόσο για 10 ολόκληρες ημέρες το σχολείο λειτουργούσε κανονικά με τα παιδιά να φιλοξενούνται και να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, με τον κίνδυνο ωστόσο να μολυνθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία για την καθυστέρηση λήψης απόφασης στο νηπιαγωγείο ήταν και το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε αρμοδίως ο Δήμος Πατρέων ώστε να σφραγίσει το σχολείο.

Σύμφωνα με τους γονείς, μέσα στο χώρο τα ποντίκια θα μπορούσαν να έχουν περπατήσει πάνω σε κάθε επιφάνεια μολύνοντας την, με τον κίνδυνο που συνεπάγεται αυτό για τα παιδιά που θα μπορούσαν να προσβληθούν ακόμη και από λεπτοσπείρωση. Οι γονείς έφτασαν στο σημείο να ενημερώσουν οι ίδιοι για το πρόβλημα την αντιδημαρχία Παιδείας η οποία έδωσε άμεσα εντολή για μυοκτονία. Στη συνέχεια έγινε απολύμανση του χώρου και όλων των επιφανειών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν