Κοινωνία

Καθημερινά μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών προσφύγων στην Λέσβο – Ανάμεσα τους πολλά παιδιά

giatroi-xoris-synora-lesvos-2-juniorsclub

Δεν είναι έγκλημα να προσπαθείς να ξεφύγεις από τις ένοπλες συγκρούσεις, τη φτώχεια και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα καταγωγής σου, έχοντας την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Μέσα στο 2015 περισσότεροι από 890.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά κυρίως από Συρία, Αφγανιστάν και Μαρόκο έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά. Ο αριθμός των νεκρών ή αγνοουμένων είναι περίπου 4.000, ανάμεσα τους μικρά παιδιά και βρέφη.

giatroi-xoris-synora-lesvos-1-juniorsclub

Πιστεύουμε ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν θα πρέπει να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους. Γι” αυτό, φέραμε τη ναυτική μας εμπειρία με την ελπίδα να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Εδώ και 2 μήνες συνεργαζόμαστε με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) σε μία κοινή επιχείρηση στη Λέσβο για τη διάσωση των ανθρώπων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους διασχίζοντας τη θάλασσα. Μέχρι στιγμής έχουμε βοηθήσει περισσότερους από 6.000 ανθρώπους να βγουν σώοι στη στεριά και να συνεχίσουν το μακρύ τους ταξίδι.

Οι προσπάθειές μας στη Λέσβο θα συνεχιστούν, ωστόσο, αυτό που είναι επιτακτική ανάγκη είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πέρασμα για τους ανθρώπους που κάνουν το δύσκολο αυτό ταξίδι για την Ευρώπη.

Δες περισσότερα σε αυτή τη σελίδα και μοιράσου το στο facebook και το twitter!