Παιδί Προτεινόμενο

KIDS Cooking Classes* – Μαθαίνουμε να τρώμε υγιεινά: Το πρώτο μάθημα ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους! Ακολουθούν κι άλλα – Φωτογραφίες

CAM03211

Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και πριν καλά-καλά τελειώσει το πρώτο KIDS Cooking Classes*Μαθαίνουμε να τρώμε υγιεινά, ζητούσαν να κάνουν εγγραφή για το επόμενο μάθημα!!! Οι μάμάδες μας ευχαρίστησαν γι’ αυτή την ωραία  εκπαιδευτικοψυχαγωγική εμπειρία την οποία έζησαν τα παιδιά τους! 

CAM03192

 

Το πρωί τους Σαββάτου στις 23 Απριλίου 2016, στο κεντρικό κατάστημα Ηλεκτρικών Συσκευών ΔΟΥΒΡΗΣ, (Μαιζώνος 54-65, Πάτρα), η ομάδα εκδηλώσεων του juniorsclub.gr με την παρουσία των κλόουνς Λαχανούλη και Φρουτίδη, σε συνεργασία με τον έγκριτο Σεφ Παρασκευά Δρέ, καθηγητή του τμήματος Μαγειρικής, του Φορέα Βέργη, Εκπαίδευση για Όλους (1ος όροφος Ζαΐμη 21, Πάτρα τηλ. 2610.341.000), με τους εκκολαπτόμενους σεφ – εκπαιδευόμενους του τμήματος, υποδέχτηκαν τα παιδιά και ξεκίνησαν ένα μάθημα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας με πρώτη ενότητα την δημιουργία πίτσας! 

CAM03195

 

Τα παιδιά πρώτα καθάρισαν χεράκια, αμέσως μετά έφτιαξαν την βάση της πίτσας,  με τα χεράκια τους κι έπειτα με τον πλάστη, έβαλαν σάλτσα και μετά τυρί κίτρινο και πιπεριά! Ακολούθησαν λαχταριστές τορτίγιες με γιαούρτι και φρούτα, δροσερό πρωινό για τα παιδιά! 

CAM03193

Δοκίμασαν φρουτοχυμούς και έπαιξαν με τους κλόουνς, μαθαίνοντας τις βιταμίνες των φρούτων και των λαχανικών, τις πρωτεΐνες που έχουν τα ψάρια και το κρέας, τα πολύτιμα στοιχεία που διαθέτει η Μεσογειακή διατροφή! 

CAM03207

Οι πίτσες ψήθηκαν στο φούρνο της NEFF και τα πιατάκια γέμισαν από μικρά τριγωνικά κομματάκια με πίτσα, τα οποία γεύτηκαν όλα τα παιδιά, αφού πρώτα καθάρισαν τα χεράκια για ακόμη μια φορά! 

CAM03189

 

Μια έκπληξη περίμενε τα παιδιά, όταν παρακολούθησαν μια επίδειξη από τον μαθητή γυμνασίου Κάτω Καστριτσίου, Γιώργο Κατσαρό ο οποίος με την βοήθεια του καθηγητή του Χρήστου Γκόβα κατάφερε να ολοκληρώσει την ιδέα του και να δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα ρομπότ με νοημοσύνη! 

CAM03187

Στο τέλος ακολούθησαν οι δημιουργικές κατασκευές με λαμπάδες οι οποίες γέμισαν κορδέλες, χρώματα, λουλούδια, κουνελάκια, κοτοπουλάκια, φρούτα και λαχανικά! 

CAM03199

Όσο οι μικροί μας φίλοι έπαιζαν στον 1ο όροφο, στο ισόγειο του καταστήματος οι γονείς δοκίμασαν τις φρεσκοψημένες πατάτες και το κοτόπουλο από την φριτέζα της TEFAL,  την  ACTIFRY και χρησιμοποίησαν το  νέο  πρεσοσίδερο της  PHILIPS GV 9620

 

 Στο juniorsclub.gr θα δημοσιευθεί το επόμενο KIDS Cooking Classes* Μαθαίνουμε να τρώμε υγιεινά: με κεντρικό θέμα την φακή και τα όσπρια! Τα παιδιά θα μαγειρέψουν, ενώ στο δεύτερο μέρος θα φυτέψουν σε κεσαδάκια, φακές σε βαμβάκι! 

 

Δεν θα φύγουν όμως έτσι, θα μάθουν το τραγούδι  το κουκί και το ρεβίθι και θα το χορέψουν με τους κλόουνς φρουτίδη και λαχανούλη! 

 

Το μάθημα είναι δωρεάν για τα παιδιά! 

Για τη συμμετοχή τους απαιτείται μόνο η τηλεφωνική εγγραφή στο 6932.011.395 γιατί ο αριθμός των παιδιών τα οποία θα συμμετάσχουν είναι περιορισμένος. 

 

Άλλη μια ιδέα του juniorsclub.gr πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους επαγγελματίες: 

Δούβρης Ηλ. Συσκευές ΑΕ για την διάθεση του χώρου και την συνδιοργάνωση 

douvris

Φορέας ΒΕΡΓΗ, Εκπαίδευση για Όλους για την ομάδα των Σεφ 

vergi_logo_full

Aplopolis-Έπιπλο, Μελέτη, Εξοπλισμός (Διεύθυνση:Ανθείας 38 & Ακτή Δυμαίων, Πάτρα Τηλέφωνο:2610.315478) για τα παιδικά τραπεζάκια τα οποία κατασκευάστηκαν ειδικά για την εκδήλωση.

Χωρίς τίτλο