Κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων και δασκάλων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών στον Έβρο

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ Έβρου καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει ακόμη και σήμερα, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, σε πολλά σχολεία της περιοχής μας, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Γονείς και μαθητές, έχοντας εξαντλήσει τις προσπάθειες τους για  το θέμα αυτό, πραγματοποιούν κινητοποιήσεις (παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις) διεκδικώντας το αυτονόητο: καθηγητές για όλα τα μαθήματα!!

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και όλες τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι ντροπή για το υπουργείο να στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση και ταυτόχρονα να καταδικάζει σε ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας. Απαιτούμε από την ηγεσία του υπουργείου να δώσει άμεσα λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα. Οι ώρες που συνεχίζουν να χάνονται καθημερινά είναι χιλιάδες και οι δηλώσεις του υπουργού, ότι δε θα καλυφθούν φέτος όλα τα κενά με τη λογική ότι καμία χρονιά δεν καλύπτονταν, είναι απαράδεκτες!

Δε θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια κουκουλώματος της κατάστασης.

Κανένα κλείσιμο σχολείου

Καμία συγχώνευση τμημάτων

Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες

Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων από σχολεία που έχουν λιγότερα κενά σε σχολεία με περισσότερα!

Όχι στη μείωση των ωρών διδασκαλίας που προβλέπονται από τα αναλυτικά προγράμματα των μαθημάτων, προκειμένου να διδάσκονται από λίγο όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές!

Απαιτούμε:

Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα!

Άμεση εξασφάλιση όλων των απαραίτητων πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών!

Καμία ανοχή!

Ούτε μία επιπλέον ώρα χαμένη!

Ανοιχτά σχολεία για όλους τους μαθητές!

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Επιπρόσθετα, ο αριθμός των καταληφθέντων σχολείων αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα έπειτα από την απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Μαθητών για καταλήψεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στις 2 Νοεμβρίου.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν