Οικολογικά Νέα

ΚΟΙΝΣΕΠ : Ανακύκλωση στην Πάτρα; Ενημερώσου και γίνε μέλος

anakyklosi 1-juniorsclub.gr

Η αρχική σκέψη, το εγχείρημα των 170 πολιτών από διάφορες γειτονιές της βόρειας και ανατολικής Πάτρας, που ίδρυσαν τον Νοέμβριο του 2013 Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) με στόχο την ανακύκλωση στην πηγή, τώρα δικαιώνεται καθώς προσφέρει τις υπηρεσίες στον τομέα ανακύκλωση ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών.

anakyklosi-juniorsclub.gr

Πέρα από  χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο τώρα μπορείτε είτε να φέρνετε στην αποθήκη του Ρίου (όπισθεν Lidl) τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σας είτε να καλείτε στο 2615009910 και 6994831173 ώστε να έρχεται το όχημα συλλογής στον χώρο σας,  σε ολόκληρο τον Δήμο Πατρέων.

Η “Ανακυκλώνω στην πηγή” έχει συλλέξει και διαθέσει ξανά στην παραγωγή πάνω από 300 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, που προωθήθηκαν ξανά στην παραγωγή.

Η ανακύκλωση στον Δήμο Πατρέων βρίσκεται στα χαμηλότερα ποσοστά της χώρας. Το 50% και πλέον του ανακυκλώσιμου υλικού που συλλέγεται στους μπλε κάδους είναι άχρηστο και θάβεται στην Ξερόλακα.

“Σας καλούμε να εγγραφείτε είτε σαν μέλη είτε σαν εθελοντές/ιες στο εγχείρημα, παίρνοντας το ζήτημα της ανακύκλωσης στα χέρια μας. Η ανακύκλωση στη πηγή είναι ο μόνος ουσιαστικά οικολογικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων. Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ» βασισμένη στις συλλογικές αποφάσεις και τον συλλογικό έλεγχο, διαθέτοντας τα οφέλη της σε κοινωνικούς σκοπούς, αποτελεί την συνειδητή επιλογή των ενεργών πολιτών έναντι της ιδιοποίησης του κοινωνικού πλούτου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.