Κυρώσεις για τους 7 κατηγορούμενους – Τρεις δεν θα παραλάβουν πτυχίο – Σε εξέλιξη η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Μετά από την δραματική εξέλιξη με τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το μόνο που μένει πλέον είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Με έγγραφο που απέστειλε ο Εισαγγελέας προς τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, τρεις από τους  εφτά φοιτητές που κατηγορούνται για τους τραμπουκισμούς και την βάναυση συμπεριφορά σε βάρος του Βαγγέλη, επίσημα πλέον τους επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Στην συνεδρίαση του Συλλόγου Καθηγητών της Γαλακτοκομικής Σχολής χαρακτηρίστηκε η διαγωγή τους «επίμεμπτη» με αποτέλεσμα οι τρεις από τους εφτά να μην πάρουν πτυχίο, αν και ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία.

Για τους υπόλοιπους τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι εξακολουθούν να σπουδάζουν στη Σχολή, ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να μη ξαναμείνουν στην Εστία, όπου φέρονται να έγιναν οι βασανισμοί σε βάρος του 20χρονου Βαγγέλη.

Δικαστική πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης αναφέρει αναλυτικά τις κατηγορίες για την υπόθεση: Τελικά οι κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση από κοινού δεν είναι πέντε –όπως είχε ειπωθεί αρχικά- αλλά εφτά φοιτητές. Οι εφτά νεαροί κατηγορούνται, επίσης, για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση από κοινού, ενώ παράλληλα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι» (ουσιαστικά κατ’ αγνώστου).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για τους βασανισμούς που έκαναν στον 20χρονο φοιτητή αλλά όχι για συμμετοχή σε ενέργειες που να σχετίζονται με το θάνατό του.

Ίσως σας ενδιαφέρουν