Εκπαίδευση Κοινωνία

Κλειστά τα σχολεία στη Χαλκιδική λόγω χιονόπτωσης

sxoleia-xionia-660_2

Δέκα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, με σαράντα υπαλλήλους, βρέθηκαν από τις 3:30 τα ξημερώματα στους δρόμους προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τη χιονόπτωση.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τα συνεργεία του δήμου τέθηκαν σε επιφυλακή με τις πρώτες νιφάδες χιονιού που έπεσαν σε Χορτιάτη, Φίλυρο και Ασβεστοχώρι, ενώ τα σχολεία λειτουργούν από το πρωί όλα κανονικά.

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη

Αντίθετα, προβλήματα σημειώνονται στο δήμο Λαγκαδά λόγω των καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα, στις δημοτικές ενότητες Βερτίσκου και Σοχού τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, κλειστά εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και της γενικευμένης διακοπής ρεύματος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Καραγιάννη, στις δημοτικές ενότητες Βερτίσκου και Σοχού σημειώθηκε γενικευμένο μπλακ άουτ και σε συνδυασμό με τη χιονόπτωση αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών να μη λειτουργήσουν τα σχολεία.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία στον ορεινό όγκο του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, λόγω της χιονόπτωσης από τα ξημερώματα.

Ύστερα από απόφαση της διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Στάγειρα, Στρατονίκη, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Αρναία, Μεγάλη Παναγιά, Βαρβάρα και Στανό.

Απαραίτητες οι αλυσίδες

Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην ΕΟ Θεεσαλονίκης-Ιερισσού από τον Άγιο Πρόδρομο έως την Αρναία, στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου από Άγιο Πρόδρομο έως Πολύγυρο, στην παλιά ΕΟ Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από Ταξιάρχη έως Αρναία. Παράλληλα, αλυσίδες θα πρέπει να έχουν οι οδηγοί και στους επαρχιακούς δρόμους Νεοχωρίου, Βαρβάρας, Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγιάς.