Κοινωνία Προτεινόμενο

Κορωνοϊός νέα κρούσματα: Κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο για 2 εβδομάδες! Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου

κορωναιος-758x426

Μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων μετά τα νέα 14 επιβεβαιωμένα περιστατικά του κοροναϊού, τα οποία ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Μετά την ανακοίνωση αυτή, τα συνολικά κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας ανήλθαν στα 45.

Προσοχή! 

Έπειτα από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνομώνων, παρατείνονται για διάστημα δύο εβδομάδων (14 ημερών) τα μέτρα σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο, δηλαδή θα παραμένουν κλειστά τα σχολεία, θέατρα και αναβάλλονται εκδηλώσεις στις περιοχές αυτές. 

Επίσης, αναστέλλονται οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές. Σχετικά με τις οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού παρατείνονται τα μέτρα και μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής! 

Σχετικά με τις  αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. 

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
1.ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ)
2.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ – ΙΕΚ 
3.ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ
4.ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
5.ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ & ΘΕΑΤΡΩΝ
6.ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ & ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασπορά της νόσου στην κοινότητα και μετάδοση από μη γνωστή πηγή. 

Σε ό,τι αφορά τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε ότι σήμερα το πρωί διασωληνώθηκε ο 66χρονος που νοσηλεύεται από χθες με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ενώ τα υπόλοιπα άτομα παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα. 

Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν ανάμεσα στους εκδρομείς από τους Αγίους Τόπους και τις επαφές τους. Να σημειωθεί ότι εκτός από τον 66χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το πρώτο κρούσμα της εκδρομής και που είναι πλέον διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίο, η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων είναι καλή καθώς εμφανίζουν σταθερή ήπια ή ελαφρά συμπτωματολογία.

«Δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό». Ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ότι τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει. 

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η ειδική επιτροπή για τον κοροναϊό που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι παρατείνονται μέχρι τη συμπλήρωση και δύο εβδομάδων τα μέτρα που είχαν ληφθεί και αφορούν τους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.