Πολιτισμός

Ξεκινούν οι «Ημέρες Λευκάδιου Χερν» στην πόλη της Λευκάδας

teti-solou
akumo Koizumi, Partick Lafcadio Hearn, Λευκάδιος Χερν. Μια προσωπικότητα με τρία ονόματα. Ο Λευκάδιος Χερν γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1850. Πατέρας του ήταν ο Ιρλανδός γιατρός Charles Bush Hearn που υπηρετούσε τότε στα αγγλοκρατούμενα Επτάνησα και μητέρα του η Ρόζα Κασιμάτη από τα Κύθηρα.
 
Όπως διαβάζουμε τα βιογραφικά στοιχεία του στην βάση της Βιβλιονέτ και καταγράφουμε συνοπτικά: «..μετά από την επίσκεψή του στην Αμερική το 1887 κι έπειτα στις Δυτικές Ινδίες, το 1890 επισκέφτηκε την Ιαπωνία, όπου έμελλε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.
 
Εκεί βρήκε μια θέση καθηγητή αγγλικών, κι έπειτα παντρεύτηκε τη Σέτσου Κοϊζούμι όπου μαζί της απέκτησε τέσσερα παιδιά. Το 1896 έλαβε την ιαπωνική υπηκοότητα και πήρε το οικογενειακό όνομα της γυναίκας του, Κοϊζούμι, και το προσωπικό όνομα Γιακούμο.
 
Το Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο του πρόσφερε την έδρα του καθηγητή αγγλικής φιλολογίας. Έπειτα εγκαθίστατο στο Τόκιο όπου έζησε την πιο λαμπρή και γόνιμη συγγραφική του περίοδο. Οι Ιάπωνες τον κατατάσσουν στους εθνικούς τους συγγραφείς».
 
Σε γνωστό ιστότοπο για την ζωή του Λευκάδιου Χερν, διαβάζουμε πως η ζωή του μπορεί να χωριστεί σε τρεις μεγάλες περιόδους: την «ευρωπαϊκή» (1850-1869), την «αμερικανική» (1869-1890) και την «ιαπωνική» (1890-1904).
 
Στις 26 και 27 Ιουνίου, στην πόλη της Λευκάδας, θα λάβουν χώρα οι «Ημέρες Λευκάδιου Χερν».
 
LAFCADIODAYS-2018-1
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events —-> Ελλάδα