Θέματα υγείας

Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην Κοζάνη

lampadodromia-aimodosia-1-juniorsclub.gr

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην πόλη της Κοζάνης.

Η φλόγα της Αγάπης είχε ανάψει στην πόλη της Κοζάνης στη 1 Αυγούστου, απ’όπου ξεκίνησε το πανελλαδικό της ταξίδι και με χαρά την υποδέχτηκαν και πάλι.

lampadodromia-aimodosia-3-juniorsclub.gr

Αφού οι λαμπαδηδρόμοι διέτρεξαν όλη την πόλη διαχέοντας το μήνυμα της προσφοράς, τόσο με τη δάδα όσο και με τα ηχητικά μηνύματα που ακολουθούσαν, κατέληξαν με πλήθος κόσμου στο Δημοτικό Πάρκο όπου άναψε ο βωμός.

lampadodromia-aimodosia-5-juniorsclub.gr

Με αφορμή το ότι καθιερώθηκε φέτος για πρώτη φορά το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου σαν Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, σχηματίσανε την «Αλυσίδα Ζωής» γύρω από τον βωμό σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «25 εκατομμύρια ευχαριστώ» προς τιμήν των δωρητών Μυελού των Οστών που έχουν εγγραφεί στην Παγκόσμια δεξαμενή (BMDW), που ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια.

lampadodromia-aimodosia-2-juniorsclub.gr

Τα μέλη εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους ευχαριστώντας: “Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους συνεργάτες μας, την Ελληνική Ομάδα διάσωσης παράρτημα Κοζάνης, τους συλλόγους Ραδιοερασιτεχνών  ΣΥ.ΡΑ.ΚΟΖ και Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ, το Ελληνικό Σώμα Οδηγισμού, τον Ερυθρό Σταυρό τμήμα Κοζάνης, τους συλλόγους Πλατάνια και Κρεβατάκια, καθώς και τον σύλλογο Μικρασιατών και «Οι Μακεδνοί» που πλαισίωσαν την εκδήλωση με τα χορευτικά τους τμήματα.”

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Βαλαής και η Πρόεδρος της Κοινότητας Κοζάνης κα.Γκαντιά.

Η «Φλόγα της Αγάπης» που διέσχισε την πόλη, ήταν η αφετηρία του μεγάλου ταξιδιού σε όλη τη χώρα, καθώς η τελετή αφής της 13ης Λαμπαδηδρομίας και η μεταλαμπάδευση της φλόγας στις αντιπροσωπίες όλης της χώρας για να ξεκινήσει το Πανελλήνιο ταξίδι της έγινε στην Κοζάνη, στη 1 Αυγούστου.

Το ταξίδι αυτό της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την δωρεά ζωής δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των χορηγών: ΟΠΑΠ, Βίκος, ΔΕΗ, Δωδώνη, Π.Ε. Κοζάνης, OTE-COSMOTE, ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Νικόλαο Κέφαλο και τον Θανάση Τσαλταμπάση για τη δημιουργία του τηλεοπτικού spot για την 13η Λαμπαδηδρομία.