Θέματα ψυχολογίας

Μαμά 3 αγοριών γράφει ένα υπέροχο γράμμα στις μελλοντικές της νύφες – Θα σας συγκινήσει!

13046810-19399688_1979244282310198_6635882187030744448_n-1559119221-728-8f63413b3e-1559891530
Η ζωή μας δείχνει ότι οι σχέσεις μεταξύ των μητέρων και των κόρων έρχονται σε όλες τις αποχρώσεις, από την αγάπη και τη φιλία μέχρι την αντιπαλότητα και τις διαμάχες. Όταν η Rachael Boley, μητέρα 3 μικρών αγοριών, έγραψε μια επιστολή στις μελλοντικές νύφες της στο blog της, πήρε μια ειλικρινή απάντηση από πολλές γυναίκες. Αφού διάβασαν την επιστολή, κάποιες από αυτές ομολόγησαν οτι πάντα ήθελαν να έχουν μια τέτοια φροντίδα και κατανόηση από την πεθερά τους. Άλλοι είπαν ότι ήταν τόσο ευτυχείς να το διαβάσουν αυτό ως κόρες.
 
Μια επιστολή προς τις μελλοντικές μου νύφες
 
«Κάποιος με ρώτησε πρόσφατα τι είδους άνδρες ελπίζω να γίνουν όταν μεγαλώσουν οι γιοι μου. Σκέφτομαι κάθε μέρα.
 
Παρόλο που κοιτάζω τους γιους μου και βλέπω τα μωρά μου, δεν μεγαλώνω μωρά. Μεγαλώνω τους άνδρες. Άνθρωποι που κάποια μέρα ελπίζουμε να γίνουν πατέρες και σύζυγοι. Μερικοί από τους σημαντικότερους ρόλους που υπάρχουν. Είναι η δουλειά μου ως μητέρα τους να τους αναθρέψω με τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να βγουν στον κόσμο και να εκπληρώσουν καλά αυτούς τους ρόλους. Κάθε μέρα είμαι προικισμένη με αυτά τα αγόρια, είμαι αφοσιωμένη σε αυτήν την ευθύνη.
 
Έτσι…
 
Για τις μελλοντικές μου νύφες,
 
Έχω μερικά πράγματα που θέλω να σας πω. Αυτό δεν μπορεί να καλύψει όλα αυτά, αλλά ευτυχώς, έχουμε λίγο χρόνο.
 
13047260-image-crop-888x720-1559119513-728-2247b78678-1559891530
 
Δεν σε ξέρω ακόμα, αλλά ήδη, σε αγαπώ. Σ “αγαπώ τόσο πολύ γιατί κάποια μέρα, θα αγαπάς το γιο μου. Και θα επιστρέψει εκείνη την αγάπη.
 
Θα έρθει μια μέρα που αυτό το κολλώδες, βρώμικο, ανόητο αγόρι θα είναι δικό σου. Θα είναι πάντα δικό μου, αλλά θα πάρεις τη θέση μου με πολλούς τρόπους.
 
Κάποια μέρα το χέρι σου θα αντικαταστήσει το δικό μου. Τα μάτια σου θα είναι η ειρήνη του και η καρδιά σου θα είναι το σπίτι του.
 
Θα σε φιλάει για καληνύχτα.
 
Θα είσαι εσύ που μοιράζεται τα όνειρά του.
 
Θα είσαι εσύ που τον παρηγορεί όταν φοβάται.
 
Θα είσαι εσύ που κρατάει την καρδιά του. Την ίδια καρδιά που κτυπά στο στήθος μου καθώς τον κρατώ κάθε βράδυ.
 
Κάποια μέρα, θα είσαι εσύ.
 
Πάντα πίστευα ότι θα έχω μια κόρη. Τώρα ξέρω ότι είσαι εσύ. Θέλω να ξέρεις ότι προσεύχομαι καθημερινά, όπως προσεύχομαι για τους γιους μου.
 
Αυτή τη στιγμή, είσαι τα πάντα για τους γονείς σου ακριβώς όπως οι γιοι μου είναι όλα για μένα. Προσεύχομαι που θα τον αγαπάς. Προσεύχομαι να διδάσκεσαι να αγαπάς τον εαυτό σου πρώτα γιατί χωρίς αυτή την ισχυρή αγάπη, δεν θα είσαι τόσο ικανή να αγαπάς τους άλλους με επιτυχία. Προσεύχομαι να δείχνετε καθημερινά τι δώρο θεού είστε. Προσεύχομαι ότι εάν το μήνυμα αυτό λείπει κάπως από τους γύρω σου, ξέρεις πάντα ότι όταν ο Θεός σε κοιτάζει, βλέπει την πριγκίπισσα Του.
 
Μεγαλώνω το γιο μου για να σε βλέπω με τον ίδιο τρόπο.
 
13046910-13507159_1798614887039806_4500307348567334825_n-1559119550-728-0d36c0c546-1559891530
 
Προσεύχομαι να καταλαβαίνεις την αξία σου και να σέβεσαι τον εαυτό σου. Ότι σας φαίνεται ότι σεβαστείτε τους άλλους ακριβώς το ίδιο. Προσεύχομαι να μην φοβάστε να μοιραστείτε τη φωνή σας, αλλά να την χρησιμοποιήσετε για να μιλήσετε για τη ζωή. όχι μόνο στον εαυτό σας και τους άλλους που συναντάτε αλλά και στον γιο μου. Οι άνδρες χρειάζονται να μιλήσετε στη ζωή τους.
 
Θέλω να ξέρετε ότι αν και θα κάνω πολλά λάθη, είμαι αποφασισμένη να μεγαλώσω τον γιο μου για να σε τιμήσω. Δεν μπορώ να παρέμβω για την ομορφιά του ή τα ελαττώματά του. Η δική μου μαμά με έμαθε αυτό.
 
Είναι ξεχωριστός άνθρωπος. Έχει τις δικές του ιδιορρυθμίες και ιδιοσυγκρασίες. Θα τα καταλάβεις κάποια μέρα, κι εσύ θα τον γνωρίσεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο. Δώσε του το χώρο για να είναι ο εαυτός, και θα τον διδάξω να κάνει το ίδιο για εσάς.
 
Δεν θα σας ολοκληρώσει. Και δεν θα τον ολοκληρώσετε. Μόνο ο Θεός μπορεί να το κάνει αυτό. Αλλά σας παρακαλώ να οικοδομήσετε ο ένας τον άλλον και να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να είστε ακόμα καλύτεροι μαζί από ότι είστε μόνοι σας.
 
Σας υπόσχομαι να σας αφήσω να μοιραστείτε τα μυστικά μου και τη γνώση του για να τον αγαπάτε καλύτερα. Όταν έρθει η ώρα, θα σας εμπιστευθεί με την καρδιά του, όπως θα τον εμπιστευθείτε με τη δική σας. Δεν λαμβάνω αυτή την ανταλλαγή καρδιάς ελαφρά. Τον μεγαλώνω για να καταλάβει την αξία της καρδιάς μιας γυναίκας. Ότι είναι ανεκτίμητο και κάποτε σπασμένο, δεν μπορεί ποτέ να επιστρέψει στον τρόπο που ήταν πριν.
 
Αυτό δεν είναι πάντα κακό, αλλά αν μπορούμε να το αποφύγουμε, δεν θέλω ο γιος μου να είναι αυτός που θα ραγίσει την καρδιά σου. Θέλω επίσης να θυμάσε ότι δεν μπορεί και να τη θεραπεύσει. Και πάλι, μόνο ο Θεός μπορεί να το κάνει αυτό. Αλλά εγώ θα μεγαλώσω τον γιο μου και θα ευγνωμονώ για πάντα το δώρο που είσαι εσύ και η αγάπη σου. Θα τον διδάξω να καταλάβει την αξία σου. Για να σε τιμήσω και σε σεβαστώ.
 
Προσπαθώ να μεγαλώσω τα αγόρια μου με τέτοιο τρόπο ώστε να μάθουν πώς να είναι δυνατά, αλλά και ευαίσθητα. Γενναίοι, αλλά ταπεινοί. Θαρραλέοι και ατρόμητοι, χωρίς να φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια. Να είναι ηγέτες αλλά να ξέρουν και πώς να ακολουθήσουν. Προσεύχομαι να σε οδηγεί καλά και καταλαβαίνει τον ρόλο του σε όλο αυτό. Προσεύχομαι να σε βοηθά, αλλά ποτέ να μην εκμεταλλευτείς τη θυσία του.
 
Προσεύχομαι να καταλαβαίνει πλήρως τον ρόλο του ως άντρας και να ζει τη ζωή του με ακεραιότητα, τιμή, ταπεινότητα, ειλικρίνεια, πίστη και χιούμορ. Να ξέρει ποιος είναι. Προσεύχομαι να ακολουθεί τα όνειρά του και τα πάθη του και ότι τίποτα δεν θα εμποδίζει αυτό να σας συμπεριλάβει. Προσεύχομαι το ίδιο για σένα.
 
Είμαι αποφασισμένη να μεγαλώσω τον γιο μου να είναι ανεξάρτητος και ποτέ να μην γίνεις η μητέρα του, γιατί θα είχα κάνει λάθος το ρόλο μου. Ορκίζομαι να είμαι πλήρως παρούσα για αυτόν. Να τον διδάξω οτι χρειάζεται να γνωρίζει για τις γυναίκες και πόσο ιδιαίτερες είναι. Υπόσχομαι να τον αναθρέψω με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμάται πάντα ότι είσαι κόρη κάποιου και ότι του ανήκες αφού ανήκετε στον Θεό και στους γονείς σου.
 
Προσεύχομαι κάθε μέρα να αγαπάς το γιο μου και η αγάπη σου ναι ξεχειλίζει. Προσεύχομαι το ίδιο γι “αυτόν. Ελπίζω, καθώς οι δυο σας οικοδομείτε μια ζωή μαζί, να μην ξεχνάτε πώς οικοδομήθηκε αυτή η ζωή. Σταθείτε ισχυρά μαζί. Θα χρειαστείτε ο ένας τον άλλον σε αυτή τη ζωή. Αν και τον διδάσκω να σε θέλει παρά να σε χρειάζεται, θα υπάρξουν στιγμές που θα σε χρειαστεί. Και θα τον χρειαστείς. Να είσαι εκεί.
 
Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον. Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Επιλέξτε ο ένας τον άλλον.
 
13047310-image-crop-724x783-1559119422-728-ca007a66ca-1559891530
 
Ο θόρυβος του κόσμου θα είναι δυνατός. Δεν θα είναι πάντα εύκολο. Μπορεί να υπάρχουν μέρες που τον κοιτάτε και να αμφισβητήσεις κάθε απόφαση που έκανες ποτέ. Σε εκείνες τις στιγμές, προσεύχομαι να επιστρέψεις στο σπίτι που χτίσατε μαζί και να θυμηθείς γιατί επέλεξες να παραμείνεις εκεί.
 
Σου υπόσχομαι ότι κάθε μέρα θα διδάσκω στον γιο μου αυτά τα ίδια μαθήματα. Θα φυτεύω σπόρους αγάπης στην καρδιά του κάθε στιγμή. Υπόσχομαι να του δείξω πώς να φροντίσει τον εαυτό του. Πώς να κάνει τα ρούχα και τα πιάτα, και ποτέ να μην περιμένει να τα κάνεις όλα εσύ. Πώς να γίνει συνεργάτης σου. Σου υπόσχομαι να ενισχύσει την ευαισθησία του, και παράλληλα τη δύναμή του.
 
Υπόσχομαι να τον σηκώσω για να είναι αρκετός μέσα στον εαυτό του, ώστε να μπορεί να είναι αρκετός για σένα.
 
Έχουμε πολλά χρόνια πριν συναντηθούμε. Αλλά κάθε μέρα από τότε μέχρι τώρα, θα προσευχηθώ για σένα. Θα σ “αγαπώ. Και όταν σε συναντήσω, θα σε αγαπήσω ακόμα περισσότερο από όσο το κάνω ήδη. Γιατί θα αγαπήσεις τον γιο μου. Και θα γίνεις η κόρη μου. «