Ζώδια

Η μαμά Καρκίνος (Ιούνιος 22 – Ιούλιος 22)

cancer-sign-of-the-zodiac,juniorsclub

Τα δυνατά της σημεία

 Μητρικό ένστικτο

Ο Καρκίνος ορίζει τον τέταρτο οίκο του Ζωδιακού Κύκλου της μητρότητας. Η μαμά Καρκίνος λατρεύει να είναι έγκυος, λατρεύει να θηλάζει, να είναι τρυφερή με το μωρό της και είναι η πρώτη που αγοράζει δώρα για τα παιδιά των φίλων. Η οικογένεια είναι το παν για αυτήν και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Οι οικογενειακές διακοπές και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι το στοιχείο της – τις οργανώνει, τις σχεδιάζει, μπορεί να μαγειρεύει ώρες για αυτές.

Είναι η μαμά που με ευχαρίστηση θα φτιάξει τα άλμπουμ φωτογραφιών και αναμνηστικά άλμπουμ. Αυτή η συναισθηματική της πλευρά είναι που κρατά την οικογένεια ενωμένη και δίνει στο παιδί της την αίσθηση της ασφάλειας ότι θα είναι πάντα εκεί όποτε την χρειαστεί.

 Ευαισθησία

Η ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας είναι η ειδικότητά της. Χαίρεται με τα πράγματα που κάνουν τα παιδιά και σέβεται τα συναισθήματά τους. Αντιμετωπίζει με αγάπη και προσοχή τις ιδιαιτερότητες των παιδιών της. Γιατί τα παιδιά είναι τόσο συναισθηματικά και η μαμά Καρκίνος διαισθάνεται πότε τα παιδιά της χρειάζονται μια αγκαλιά, ενθάρρυνση ή λίγη καθοδήγηση. Μπορεί να είναι η μαμά την οποία οι φίλοι των παιδιών της εμπιστεύονται, αυτή που τους συμβουλεύει όταν τσακώνονται με τους γονείς τους.

 Τα δύσκολα σημεία της

Υπερπροστασία

 Θέλει το παιδί της να είναι προστατευμένο από τον κακό έξω κόσμο για να μη μεγαλώσουν πριν την ώρα τους. Ποιος δε θα το ήθελε αυτό;  Υπάρχει όμως μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στη φροντίδα και το χάιδεμα. Για τη μαμά καρκίνο αυτή η διάκριση είναι δύσκολη γιατί πάντα ανησυχεί και προβάλλει τα συναισθήματά της στα παιδιά της. Τα παιδιά όμως είναι πιο ανθεκτικά! Η μαμά Καρκίνος κακομαθαίνει τα παιδιά της. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν όρια και πειθαρχία, έτσι τους δείχνουμε την αγάπη μας.

 Έτσι, όσο και να της ραγίζει η καρδιά η μαμά καρκίνος πρέπει να περιορίζει τα παιδιά της, είναι υγιές για αυτά. Δεν πρέπει να παραβλέπει τα ολισθήματα της συμπεριφοράς τους, αντίθετα τότε είναι που χρειάζονται καθοδήγηση.

 Αλλαγές στη διάθεση 

 Η διάθεσή τους μεταβάλλεται συχνά. Μέσα σε μια μέρα μπορεί να κλάψει, να θυμώσει, να την καταλάβει ο φόβος, να ενθουσιαστεί. Η μαμά Καρκίνος δε φιλτράρει τα συναισθήματά της και καλό είναι να απευθυνθεί σε μια σχολή γονέων, έναν ψυχολόγο για να αντεπεξέλθει με τα παιδιά της. Πρέπει να προστατεύσει τα παιδιά της, να μένουν έξω από την αντιπαράθεση με το σύζυγο και να μην προσπαθεί να τα πάρει με το μέρος της σε ένα τσακωμό.

 Διάσημες μαμάδες Καρκίνοι: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δέσποινα Βανδή, Πριγκίπισσα Νταϊάνα, Πάμελα Άντερσον, Μέριλ Στριπ