Ζώδια

Η μαμά Ζυγός (Σεπτέμβριος 23 – Οκτώβριος 22)

zodiac-libra,juniorsclub

Τα δυνατά της σημεία

Ζωντάνια και ευαισθησία

Η μαμά Ζυγός έχει μια μαγική επιρροή στην οικογένειά της, δίνοντας την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Αν τα παιδιά είχαν μια δύσκολη ημέρα στο σχολείο, θα τους πάρει παγωτό η θα τους πάει μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο. Τους αρέσει να φωτογραφίζουν τα παιδιά τους συνέχεια και να φτιάχνουν αναμνηστικά άλμπουμ για κάθε στάδιο της ζωής τους. Όνειρό τους είναι να έχουν τα παιδιά τους τις καλύτερες εμπειρίες και αναμνήσεις, με εσάς στο πλευρό τους. Οικογενειακά ταξίδια στην Ευρώπη ή όπου αλλού στον κόσμο, η μαμά Ζυγός θέλει τα παιδιά της να γνωρίσουν τη ζωή ακόμα και αυτό σημαίνει να λείψουν μια εβδομάδα από το σχολείο.  Και όλα αυτά γιατί ο Ζυγός ορίζει τον 7ο οίκο του Ζωδιακού που αφορά τις σχέσεις. Θύμα μαμά – σίγουρα όχι. Προσέχει τον εαυτό της.

 Καλό γούστο

Σαν καλλιτεχνικό ζώδιο που ορίζεται από την Αφροδίτη και αγάπη για την ομορφιά είναι μια μαμά κομψή και με κουλτούρα. Της αρέσουν τα μουσεία, τα μαγαζιά και η γκαλερί. Πηγαίνει τα παιδιά της σε κάθε είδους γεγονός πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η μαμά Ζυγός πιστεύει ότι η παιδική ηλικία είναι πολύτιμη. Αν έχει κόρη, θα ανταλλάσουν ρούχα και θα της μεταδώσει το καλό της γούστο καθώς και καλούς τρόπους. Έχει αίσθηση του χιούμορ και είναι χαλαρή στο γονικό της ρόλο. Για αυτήν η ζωή είναι μια περιπέτεια και της αρέσει να τη μοιράζεται με τους κοντινούς και αγαπημένους.

Τα δύσκολα στοιχεία της  

Αστάθεια

Πότε σκληρή πότε γλυκιά. Πρέπει να είναι πιο σταθερή ως γονιός. Αν έχει πάνω από ένα παιδί, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Μισεί τις αντιπαραθέσεις και έτσι δεν πειθαρχεί τα παιδιά της για να μην την αντιπαθήσουν. Έτσι, τα παιδιά είναι μπερδεμένα και δοκιμάζουν την εξουσία της. Μπορεί να βρίσκει την κακή συμπεριφορά των παιδιών της αστεία αλλά πρέπει να το κρύψει. Ίσως αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από τη δική της ανατροφή. Είτε ήταν το παιδί που δεν άκουσε τη λέξη «όχι» μέχρι που ήταν πολύ αργά ή ήταν το μαύρο πρόβατο που ακόμα επαναστατεί εναντίον των γονιών της. Με αυτή τη συμπεριφορά της, τα παιδιά της μαμάς Ζυγού μπορεί να γίνουν ατίθασα ή άκαμπτα. Νομίζει ότι τα παιδιά της είναι οι καλύτεροι φίλοι της αλλά αυτό δε σημαίνει να συζητά τα προσωπικά της μαζί τους.

Σνομπ

 Μαθαίνει τα παιδιά χάρη και τρόπους αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στον καθωσπρεπισμό και τη σνομπ συμπεριφορά. Καλό είναι να θέλεις το καλό των παιδιών σου αλλά καλό είναι επίσης να παίρνουν μαθήματα ζωής και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Δεν πειράζει να λέμε και κανένα «όχι»!

 

Διάσημες μαμάδες Ζυγοί: Μαρία Γεωργιάδου, Σαμπρίνα, Γκουέν Στεφάνι, Γκουίνεθ Πάλτροου, Κέιτ Γουίνσλετ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς