Πρόσωπα της πόλης Προτεινόμενο

Μαντώ Τσούμπελη: Αρίστευσε στις εξετάσεις και τώρα “χαμογελά” στο Πολυτεχνείο Πατρών

mado-tsoubeli-juniorsclub.gr

Η Μαντώ Τσούμπελη, απέδειξε ότι είναι εύκολη υπόθεση για εκείνη, η τεχνολογική κατεύθυνση με 18600 μόρια για να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο!

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου 
 
Η Μαντώ, μίλησε στο juniorsclub.gr για την επιτυχία να εισαχθεί σε μία σχολή με πολύ υψηλή βαθμολογία, ενώ δεν έκρυψε την αγάπη της για τον χορό!
 
“Μιλώντας μαζί της, αισθάνθηκα την χαρά, στην χροιά της φωνής της! 18600 μόρια, είναι πράγματι μια υψηλή βαθμολογία και το γλυκό κορίτσι με το χαμόγελο, οδεύει προς Πολυτεχνείο Πατρών! Ναι, τελικά πολλά νέα παιδιά αποδεικνύουν ό,τι η σχέση με τους γονείς τους είναι τέτοια, που επιθυμούν να παραμείνουν στην πόλη τους και να ζήσουν την “μεγάλη” φοιτητική ζωή! Η Μαντώ είναι ένα παιδί ευγενικό, με σταθερότητα στον λόγο της και με προοπτικές ανέλιξης. Μάλιστα πριν ξεκινήσει το επαγγελματικό ταξίδι της κατάρτισης, της έκανα πρόταση να ενταχθεί στην ομάδα του juniorsclub.gr εφόσον αποφοιτήσει για να αναλάβει στον τομέα της, την τεχνική υποστήριξη ενός διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης. Τι μου απάντησε; Μα, φυσικά, ναι! :)
Μαντώ, κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα και εμείς τα ξαναλέμε!!!” 
tsoumpeli-mado-juniorsclub.gr
j.c.: Με τόσο υψηλή βαθμολογία 18600, στην τεχνολογική κατεύθυνση 5ο πεδίο, δεν άγγιξες απλώς τον στόχο, τον κατέκτησε κυριολεκτικά! Ποιες είναι οι σχολές που σε ενδιαφέρουν περισσότερο;
 
Μ.Τ.:Ανάμεσα στις πρώτες επιλογές μου είναι αναμφισβήτητα το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και τεχνολογίας υπολογιστών και το τμήμα μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Πάτρας.
 
j.c.:Υπήρξαν κάποια θέματα στις εξετάσεις, που σε δυσκόλεψαν;
 
Μ.Τ.:Δυσκολεύτηκα κυρίως με τη φυσική, με την οποία είχα μεγάλο άγχος, ενώ δύσκολα ήταν και τα θέματα των μαθηματικών. 

j.c.:Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας  ενός υποψηφίου; 
 
Μ.Τ.:Κατά την άποψή μου, σπουδαίο ρόλο παίζει φυσικά η καλή προετοιμασία και το μεθοδικό διάβασμα ενώ, παράλληλα σημαντική είναι και η καλή ψυχολογία καθ’όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εξετάσεων. 

j.c.:Είσαι ένα νέο κορίτσι, στην εφηβεία του, με στόχους. Σε όλη αυτή την διαδρομή υπήρξαν θυσίες;
 
Μ.Τ.:Η μεγαλύτερη θυσία στην τρίτη λυκείου είναι αυτή του ελεύθερου χρόνου, αφού όλες οι υπόλοιπες θυσίες συνεπάγονται αυτής.

j.c.:Τι σου έλειψε περισσότερο που επιθυμείς να κάνεις τώρα;
 
Μ.Τ.:Μου έλειψε πολύ ο χορός καθώς πριν την τρίτη λυκείου ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Πλέον σκοπεύω να αφιερώσω τον ελεύθερο χρόνο μου στο χορό. 

j.c.:Πώς φαντάζεσαι την φοιτητική ζωή;
 
Μ.Τ.:Πιστεύω πως η φοιτητική ζωή περιέχει περισσότερες ελευθερίες και ελεύθερο χρόνο, πολύ λιγότερο άγχος και πίεση και μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Παρ’όλα αυτά δεν αγνοώ το διάβασμα που χρειάζεται το Πανεπιστήμιο.

j.c.: Ποίοι είναι αυτοί που στάθηκαν σ΄όλοι αυτή τη διαδρομή και τι θα ήθελες να τους πεις;
 
Μ.Τ.: Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένειά μου καθώς στάθηκαν δίπλα μου από την αρχή έως το τέλος και με στήριξαν σε κάθε δύσκολη στιγμή μου.
 
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου, από το φροντιστήριο ΚάΠα, αλλά και το σχολείο μου, για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγησή τους.