Εκπαίδευση Κοινωνία

Με έναν δάσκαλο για 6 τάξεις το Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου – Δείτε την ανακοίνωση γονέων και μαθητών

sxoleio_19-1050x700

Κοντεύει ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά κι όμως ακόμα τα προβλήματα από ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία όλης της χώρας συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά η έκκληση για δάσκαλο έρχεται από το 2/θ Σχολείο Κιμώλου, το οποίο συνεχίζει να έχει έναν μόνο δάσκαλο για τις 6 τάξεις.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Δείτε την ανακοίνωση των γονέων των μαθητών του σχολείου:

71517373_2399625957024547_5985930168504418304_n

” ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS”
Έχουμε φτάσει 6 Οκτωβρίου και μας βρίσκει με έναν μόνο δάσκαλο για έξι τάξεις σε ένα σύνολο 20 παιδιών στο 2/θ Δημοτικό Σχολείο Κιμωλου.
Οι μέχρι στιγμής ενέργειες μας έχουν αποβεί ακαρπες και χωρίς καμία ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς.
Κατόπιν Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμονων ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασιζουμε την επ’αοριστον αποχή των παιδιών μας (μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγειου) από τα μαθήματα με πάγιο αίτημα μας την κάλυψη των εκπαιδευτικών που προβλέπονται βάσει νόμου στο 2/θ Δημοτικό Σχολείο Κιμωλου.
Είμαστε αποφασισμενοι να συνεχίσουμε και σε περαιτέρω ενέργειες μέχρι να ικανοποιηθουν τα αιτήματα μας.
Οι γονείς
Των μαθητών του 2/θ Σχολείου Κιμωλου

Φωτιά τα σχόλια κάτω από το εν λόγω δημοσίευμα

Ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, να διαβάσει κανείς τα σχόλια κάτω από το εν λόγω δημοσίευμα, τα οποία καυτηριάζουν τους μισθούς των δασκάλων αναλογικά με τα νοίκια που καλούνται να πληρώσουν στα νησιά (π.χ. «Και μόλις παει δάσκαλος στα νησιά με 800 ευρώ μισθό του ζητάνε ένα σκασμο λεφτά για νοίκι»), αλλά και για την παραμέληση που βιώνουν πάντα τα μικρότερα και πιο απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας («Αυτό θα πει επιστροφή στην κανονικότητα. Κάπως έτσι ήταν και πρίν 40 χρόνια. Αφού το Περιστέρι είναι μόνο για υδραυλικούς γιατί τα μικρά νησιά να μην είναι μόνο για αμόρφωτους εργάτες?»).