Έφηβος - Φοιτητής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του 3ου Γυμνάσιου Αμαρουσίου στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

gadaekso

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε με επιτυχία χθες (18-12-2015), στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν στους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, που επισκέφθηκαν την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις εγκαταστάσεις της.

Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης ενώ συμμετείχαν και εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές, για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας ήταν:

  • Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
  • Η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο.
  • Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και οι πρακτικές πρόληψης.
  • Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων, που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • Στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας των Ελλήνων χρηστών στο διαδίκτυο και οι καθημερινές υποθέσεις που αντιμετωπίζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος επίσης, ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.