Ομορφιά

Με ποιον τρόπο το άγχος επηρεάζει το δέρμα σας σύμφωνα με τους ειδικούς

a2

Είναι γνωστό πως το στρες και το άγχος αποτελούν δύο από τα πιο συχνά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Το στρες και το άγχος επηρεάζουν αρνητικά, όχι μόνο την υγεία μας και τις λειτουργίες του οργανισμού μας, αλλά και το δέρμα μας. Έντονη ξηροδερμία, αυτοάνοσες δερματοπάθειες αλλά και εμφάνιση σπυριών και κοκκινίλων, είναι τα πιο χαρακτηριστικά που «προδίδουν» μία έντονα στρεσογόνα κατάσταση.

Όπως αναφέρουν ειδικοί, το στρες δημιουργεί μια χημική αντίδραση, που κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και αντιδραστικό. Επίσης, κατά την περίοδο έντονου στρες αυξάνεται η παραγωγή κορτιζόλης και άλλων ορμονών, οι οποίες κάνουν το δέρμα πιο λιπαρό και πιο επιρρεπές σε ακμή.

Διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα τα οποία παρουσιάζουν έντονη αύξηση τελευταία είναι ενδείξεις έντονου στρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψωρίαση ή και άλλες παθήσεις, όπως η ακμή ή μερικά μικρά κόκκινα σπυράκια διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του προσώπου ή και του σώματος. Επιπλέον, υπάρχουν «τρόποι εκτόνωσης» του άγχους που αφορούν άσχημες συνήθειες όπως το να δαγκώνουμε τα χείλη μας ή τα νύχια μας.

Καλό είναι να βρούμε την πηγή του άγχους μας και να προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε ώστε να είμαστε ήρεμοι. Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι μία τέτοια κατάσταση, αναζητήστε βοήθεια κάποιου ειδικού που θα σας βοηθήσει πραγματικά.