Αθλητισμός

Με πολυάριθμη συμμετοχή πατρινών αναχωρούν οι εθνικές ομάδες παίδων – κορασίδων και εφήβων – νεανίδων για το 60ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

unnamed_0

Με πολυάριθμη συμμετοχή πατρινών αναχωρούν αύριο οι εθνικές ομάδες παίδων – κορασίδων και εφήβων – νεανίδων για το 60ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας από 14 έως 23 Ιουλίου.

Για πρώτη φορά έχουμε σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση συμμετοχή με τρεις πατρινούς αθλητές και αθλήτριες, ενώ η Πάτρα θα εκπροσωπηθεί και στο προπονητικό τιμ της Εθνικής από τον ομοσπονδιακό προπονητή του Κλιμακίου Επίλεκτων Δυτικής Ελλάδας κύριο Σωτήρη Ζήκο.

Αναλυτικά, στην Εθνική Παίδων έχει κληθεί ο Χατζηλυγερούδης Γεράσιμος, ο οποίος ανήκει στον Αναγεννησιακό και φέτος αγωνιζόταν ως δανεικός στους Αετούς Πόλης. Ο Χατζηλυγερούδης είναι σταθερά από τους κορυφαίους της κατηγορίας και στη φετινή περίοδο αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Μεγάλο Τελικό των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., πρωταθλητής Ελλάδος στο διπλό παίδων και  κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό παίδων.   

Στην Εθνική Κορασίδων θα αγωνιστεί η Βασιλική Ηλιοπούλου, αθλήτρια των Φοινίκων Πάτρας, που έχει ξεχωρίσει με την πορεία της στα φετινά πρωταθλήματα, με την 3η θέση στο ατομικό κορασίδων και τη 2η θέση στο ομαδικό της κατηγορίας της.

unnamed_32

unnamed_33

unnamed_31

Στην Εθνική Νεανίδων θα αγωνιστεί η Αθανασοπούλου Χριστίνα, αθλήτρια του Ίφιτου Πατρών, καθώς φέτος ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και συμμετείχε στο Μεγάλο Τελικό των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων της ομοσπονδίας. Να σημειώσουμε ότι για τη Χριστίνα είναι η πρώτη της συμμετοχή στις Εθνικές Ομάδες και μάλιστα στη μεγαλύτερη διοργάνωση των μικρών ηλικιών.

Τέλος, στο προπονητικό τιμ που θα ταξιδέψει στη Πορτογαλία είναι και ο ομοσπονδιακός προπονητής κύριος Σωτήρης Ζήκος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της ομάδας των παίδων, αφού μαζί με τον Χατζηλυγερούδη στους παίδες θα συμμετέχει και ο Νίκος Κορδαλής, αθλητής της ΕΑ Βόχας, που αγωνίζεται στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας .