Μειωμένο ωράριο και άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα για γονείς με μαθητές

Καθώς τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν η κυβέρνηση λαμβάνει ειδική μέριμνα για μειωμένο ωράριο και στον ιδιωτικό τομέα. Τι θα γίνει τις ημέρες που θα μένουν οι μαθητές σπίτι εφ’ όσον τα μαθηματα γίνονται εκ περιτροπής.

Διευκρινίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού – Τι ισχύει σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων

Ό,τι ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς στο Δημόσιο θα ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα διευκρίνισαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι υπουργοί εξήγησαν πως για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ’ όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, θα χρεώνονται μία κανονική.

Επίσης έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω μέτρα θα ισχύσουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς που για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έχει οριστεί έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).

Διαβάστε σχετικά:

Ανοίγουν τα Δημοτικά σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί σταθμοί – Πώς θα λειτουργήσουν ;

ΓΙΑ ΠΑΔΙΑ: Τι πρέπει να γνωρίζω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και το σχολείο μου από τον κορονοϊό;

 

 

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν