Εκπαίδευση

«Μένουμε ασφαλείς και στο σχολείο»: Τα 5 SOS για την επιστροφή μαθητών στο σχολείο – Δείτε το βίντεο

anoigma-sxoleion-koronoios-epistrofi-mathiton

Ένα βίντεο με τα 5 SOS για την επιστροφή των μαθητών Λυκείου-Γυμνασίου στα σχολεία που ανοίγουν εν μέσω κορωνοϊού, ανήρτησε η Ελληνική Κυβέρνηση όπως και ο πρωθυπουργός o Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

«Μένουμε ασφαλείς και στο σχολείο»

Το αναλυτικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 συνεχίζεται να εφαρμόζεται βήμα – βήμα.

Σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου επέστρεψαν οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, και των τριών τάξεων του Γυμνασίου στα θρανία. Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου επέστρεψαν στο σχολείο τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Το Υπουργείο Παιδείας έχει φροντίσει να γίνουν όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις και να είναι διαθέσιμα αντισηπτικά. Σημειώνεται ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για τις απουσίες μαθητών, που δεν θα πάνε στο σχολείο καθώς στην οικογένειά τους υπάρχει άτομο που ανήκει στις «ευπαθείς ομάδες».

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Αύριο πολλοί μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο. Με κανόνες, με προσοχή και γνωρίζοντας πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Μένουμε ασφαλείς και στο σχολείο!».

Την ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύει το βίντεο για την επιστροφή των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου, και του Γυμνασίου, με συμβουλές και οδηγίες για το πώς να μείνουν ασφαλείς και στο σχολείο. 

Δείτε το: