Εκδηλώσεις

Μια παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη. Μάθετε περισσότερα

Peer Gynt 5

“PEER GYNT, no man’s land”του Henrik Ibsen – Πρόκειται για μια διασκευή για 3 ηθοποιούς πάνω στο έργο του Henrik Ibsen,Πέερ Γκυντ.

 O Πέερ Γκυντ,  ζει  μεταξύ φαντασίας και  πραγματικότητας. Ο HenrikIbsen χρησιμοποιώντας το  έπος,  ως κώδικα δημιουργίας,  στήνει  τον Πεερ Γκυντ,έναν  αντιήρωα  στο  πρότυπο  του  πιεστικού,  ανταγωνιστικού  άντρα  που  με  δίψαλαχταρά την επιτυχία. Η περιπέτεια του Πέερ μετατρέπεται σε ένα προσωπικό ταξίδιυποσυνειδήτου και όλα τα επεισόδια γίνονται αφηγήσεις. Η πλοκή  εκτυλίσσεται μέσααπό 3  άξονες:  Πέερ Γκυντ,  Όσε,  Σούλβαιγ.  Ο Πέερ  είναι  ο  βασικός  άξονας πουαντιπροσωπεύει τη ζωή, ένα πλάσμα που ανταγωνίζεται τη φύση και προσπαθεί ναξεπεράσει  το  θάνατο  μέσα  απ το  κυνήγι  της  εξουσίας.  Η  Όσε,  η  μητέρα  του,  η προσωποποίηση της μάνας γης και της πατρίδας του, και η Σούλβαιγ, η αγαπημένητου, το σύμβολο της πίστης και της συγχώρεσης, γίνονται οι δύο επιπλέον πόλοι τουέργου και υποδύονται τα πολλά πρόσωπα που εμφανίζονται στη διαδρομή του Πέερ.Μια διαδρομή σε ένα σύμπαν άχρονο κι άτοπο, σ” έναν μη τόπο που θα μπορούσε να είναι ιδανικά όλοι οι τόποι.

Η ομάδα βραβεύτηκε με τη διεθνή υποτροφία Ibsen Scholarship 2013 απότο θεσμό του Ibsen Awards στη Νορβηγία για την παράσταση “Peer Gynt, no man’sland”. Η βράβευση έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Skien της Νορβηγίας.

Για περισσότερα μπείτε στο juniorsclub.gr, στην στήλη Events->Τοπικά