Κοινωνία

Μητέρα άφησε το μωρό της μέσα στο αυτοκίνητο με καύσωνα – Βίντεο και φωτογραφίες από τη στιγμή που αστυνομικός σώζει το αγοράκι

astynomikos-sozei-paidi-1-juniorsclub

Πολύ συχνά αναφερόμαστε σε περιστατικά όπου οι γονείς άλλοτε ηθελημένα και άλλοτε όχι, αφήνουν τα παιδιά τους στα αυτοκίνητο και τις περισσότερες φορές έχουμε δραματικές εξελίξεις, εφόσον βρίσκουν φρικτό θάντατο. 

Μια ακόμη φορά, μητέρα άφησε το 1 έτους αγοράκι της, μέσα στο αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης σε σούπερ μάρκετ της πολιτείας της Οκλαχόμα, σε θερμοκρασία υπό σκιά όπου ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς Κελσίου. 

astynomikos-sozei-paidi-4-juniorsclub

Το παιδί εκτεθειμένο σε κίδνυνο, μέσα στο αυτοκίνητο όπου θύμιζε καζάνι που βράζει με το εσωτερικό να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, φάνηκε τυχερό και σώθηκε. Ένα διερχόμενο περιπολικό, σταμάτησε στο πάρκινγκ όταν μια άλλη γυναίκα τους είπε ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε  το παιδί, το οποίο έκλαιγε από θερμοπληξία, κάτω από τον καυτό ήλιο.

astynomikos-sozei-paidi-3-juniorsclub

Ο αστυνομικός δεν έχασε στιγμή κι αμέσως ειδοποίησε τους υπεύθυνους του καταστήματος ώστε να αναζητήσουν τον ιδιοκτήτη του, με την 24χρονη να βγαίνει από το μαγαζί λίγο αργότερα ατάραχη και απορημένη, με τον αστυνομικό να την διατάζει να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο ώστε να ελέγξει την κατάσταση του παιδιού.

astynomikos-sozei-paidi-1-juniorsclub

Ευτυχώς, τα σχεδόν 20 λεπτά που παρέμεινε κλειδωμένο μέσα στον «φούρνο» που το είχε αφήσει η μητέρα του δεν αποδείχθηκαν ολέθρια, ωστόσο η εγκληματική αμέλεια της 24χρονης δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί με συνοπτικές διαδικασίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραμέληση της εποπτείας του παιδιού της.

astynomikos-sozei-paidi-2-juniorsclub

Η ίδια προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως νόμιζε πως ο κλιματισμός του αυτοκινήτου ήταν ανοιχτός, γεγονός που φυσικά δεν ίσχυε, ενώ η 24χρονη θα απολογηθεί για την παραλίγο μοιραία απροσεξία της σε τοπικό δικαστήριο, όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της αφαίρεσης της κηδεμονίας του παιδιού.