Μητέρα και παιδί παρασύρθηκαν από τα κύματα επάνω στη σανίδα του sup!

Μητέρα έκανε sup ενώ επάνω στη σανίδα είχε και το παιδί της, τη στιγμή που παρασύρθηκε από τα κύματα, άρχισε να φωνάζει βοήθεια. 

Όλα ξεκίνησαν όταν πήρε τη σανίδα της και μαζί με το παιδί άρχισε να κάνει κουπί, όμως το ρευμα και τα τα κύματα παρέσυραν τη σανίδα και εκεί η γυναίκα κατάλαβε ότι είχε χάσει τον έλεγχο. 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Φοβούμενη ότι θα απομακρυνθεί πολύ περισσότερο φώναξε βοήθεια. Σκάφος ιδιώτη που άκουσε τις φωνές της μετέβη στο σημείο και την παρέλαβε σώα μαζί με το παιδί.

Επί τόπου έσπευσε και πλωτό του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου, το οποίο κατέγραψε το συμβάν.

To περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Μεραμπέλλου Κρήτης.

Τι είναι το SUP;

H λέξη SUP είναι τα αρχικά του StandUp Paddleboarding. Πρόκειται για μεγαλύτερες σανίδες surf, όπου η πλευστότητα υπερτερεί της ταχύτητας, ή της ευελιξίας μέσα στο νερό, πάνω στις οποίες ο surfer στέκεται όρθιος, ή και γονατιστός (με προβολή τους ενός γονάτου), και κωπηλατεί βαστώντας ένα μονό κουπί που προσαρμόζετε στο ύψος του. Στην Χαβάη το λένε  «Hoe he’e nalu» αλλά ας μην υπερβάλουμε το Μάουι πέφτει μακρυά απ’ την Ελλάδα. Η αναφορά πάντως στην Χαβάη έγινε επιτηδευμένα γιατί όπως σχεδόν με κάθε είδους surf έτσι και το SUP ξεκίνησε από εκεί.

Διαβάστε επίσης:

7 tips για να κάνει το παιδί μπάνιο στην πισίνα με ασφάλεια

Πνιγμός από αντικείμενο: Βίντεο με Πρώτες βοήθειες για μικρά παιδιά!

Διακοπές με το αυτοκίνητο: 6 σοβαρά λάθη με το παιδικό καθισματάκι που πρέπει να αποφύγετε

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν