Μωρό Προτεινόμενο

Μητρικός θηλασμός: Οι πρώτες μέρες με το μωρό σας – Ενημερωθείτε για το θήλαστρο

thilasmos

Πρώτες ημέρες και μικρές ποσότητες

Κατά τις πρώτες λίγες ημέρες μετά τον τοκετό, οι μητέρες παράγουν μικρές αλλά κρίσιμες ποσότητες πρωτογάλακτος. Αυτό το πρώιμο γάλα βρίθει όχι μόνον ενέργειας, αλλά και πρωτεϊνών, όπως π.χ. αντισωμάτων και άλλων προστατευτικών παραγόντων που βοηθούν στη γρήγορη εκκίνηση του ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους.

Σεμινάριο: Μητρικός θηλασμός – Πρώτες βοήθειες για βρέφη & παιδιά – Φροντίδα μωρού στην Πάτρα

Κατά τις πρώτες ημέρες, το στομάχι του βρέφους έχει σχετικά μικρή χωρητικότητα και περιορισμένη ικανότητα διαστολής. Η μικρή ποσότητα πρωτογάλακτος που παράγει η μητέρα είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις ανάγκες του βρέφους της. Αυτό σημαίνει ότι το πρωτόγαλα της μητέρας αρκεί για να γεμίσει το στομάχι του βρέφους της και έτσι δεν απαιτείται μεγάλη ποσότητα παραγωγής γάλακτος κατά τις πρώτες λίγες ημέρες μετά τον τοκετό. Αντίθετα, είναι σημαντικό να γίνονται συχνοί θηλασμοί.

thilasmos-juniorsclub

Μετάβαση σε μεγαλύτερες ποσότητες Κατά την 3η ημέρα περίπου μετά τον τοκετό, αρχίζει το “κατέβασμα” του γάλακτος. Το γεγονός αυτό προκαλεί ταχεία αύξηση της παραγόμενης ποσότητας γάλακτος, αλλά και της ποσότητας γάλακτος που μπορεί να καταναλώσει το βρέφος 3–4. Κατά τον χρόνο αυτό, το στομάχι του βρέφους μεγαλώνει και χωρά πλέον μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος 1, 2, 11. Η παραγωγή γάλακτος θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα σταθεροποιηθεί ανάμεσα στην 2η και την 4η εβδομάδα μετά τον τοκετό. Στο στάδιο αυτό, η προσφορά γάλακτος ρυθμίζεται σύμφωνα με τη ζήτηση του βρέφους για γάλα 8, 12. Η ημερήσια πρόσληψη γάλακτος του βρέφους παραμένει σταθερή μεταξύ του 1ου και του 6ου μήνα ζωής του 13. 

Διαβάστε περισσότερα  ΕΔΩ 

swing_on_table_in_use

Για περίπου 50 χρόνια και μετά από εντατικές επιστημονικές έρευνες, η Medela υποστηρίζει τις μητέρες κατά τη διάρκεια της εμπειρίας τους με τον μητρικό θηλασμό και παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να κάνει το μητρικό θηλασμό ευκολότερο και – όπου ο μητρικός θηλασμός δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί – να παρέχει λύσεις για την άντληση του μητρικού γάλακτος αλλά και τη σίτιση των βρεφών με αυτό, βελτιώνοντας έτσι την υγεία των βρεφών και των μητέρων.

harmony_expression_in_use

Η άντληση χωρίς χέρια πλέον αποτελεί επιλογή για πολλές μητέρες. Με ειδικά σχεδιασμένους στηθόδεσμους είναι δυνατή η  προσκόλληση της χοάνης στο στήθος και η συνέχιση των ήπιων καθημερινών δραστηριοτήτων όπως π.χ. το διάβασμα ή η πλοήγηση στο διαδίκτυο.  Δεν ενδείκνυται η οδήγηση κατά την άντληση χωρίς χέρια.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί κάποια εξάσκηση για τη διασφάλιση της σωστής εφαρμογής και της ολοκληρωτικής άντλησης του στήθους.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες :

  • Μην εφαρμόζετε τις χοάνες πολύ σφιχτά στο στήθος.
  • Μετά την πρώτη άντληση – παρατηρήστε το σχήμα symph_double_pump_one_hand_in_useτης θηλής και ελέγξτε για τυχόν σημάδια στο στήθος από τη χοάνη.
  • Προσαρμόστε, εάν χρειασθεί, την ένταση για να διασφαλίσετε την απεριόριστη ροή  του γάλακτος.
  • Κάντε περιστασιακά μασάζ στο στήθος κατά την άντληση για να διασφαλίσετε την ελεύθερη ροή του γάλακτος από όλους τους αγωγούς.
  • Αγγίξτε παντού το στήθος σας μετά την άντληση για να βεβαιωθείτε ότι ήταν ολοκληρωμένη.
  • Αντλήστε μία ή δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας.

Σε  περίπτωση που νιώσετε ότι δεν ολοκληρώθηκε η άντληση του στήθους σας με την επιλογή «χωρίς χέρια» σταματήστε την εφαρμογή της για μία ή δύο ημέρες. Ελέγξτε για κόκκινα σημάδια ή για υπεραιμία.

Σε περίπτωση εμφάνισής τους, συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας.

 

Το 1988 ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη η επιχείρηση Ιατρικού Εξοπλισμού και Προϊόντων Μητρικού Θηλασμού από τους κ. Πρόδρομο & Θάλεια Καϊκονίδη με την επωνυμία KLINIKUM. Μοναδικό αντικείμενο, η προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας από μια οικογενειακή επιχείρηση, χτισμένη στις βάσεις της αρωγής του συνανθρώπου.

Η εταιρία το 1994 μεταφέρεται σε νέο χώρο, μεγαλύτερο καθώς αυξάνεται το πελατολόγιο, το προσωπικό όπως και το εμπόρευμα.  Παράλληλα έχει ιδρυθεί το υποκατάστημα των Αθηνών στο κέντρο της πόλης για την εξυπηρέτηση Στερεάς και Νοτίου Ελλάδος.

Ασχολείται κυρίως με εξοπλισμό Νοσοκομειακών Μονάδων με συστήματα υψηλής τεχνολογίας και τέλη της δεκαετίας του ’90 μεταφέρεται σε ακόμη μεγαλύτερο χώρο καθώς η πρόοδος της τεχνολογίας αναπτύσσεται στον τομέα της ιατρικής επιστήμης.

Πλέον, η εταιρία εξυπηρετεί πελάτες σε όλα τα μέρη της Ελλάδος σε δημόσια ή ιδιωτικά ιδρύματα αλλά και ιδιώτες γιατρούς.  Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό καλύπτει και τους ιδιώτες και κυρίως τις νέες μητέρες με τα προϊόντα Μητρικού Θηλασμού της εταιρίας MEDELA, Ελβετικής προέλευσης.