Πολιτισμός

Μώμος ο Πατρεύς: Το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων ξεκινά στην Πάτρα

FLYER

Το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» είναι προ των πυλών. Η γιορτή του Ερασιτεχνικού θεάτρου και του Πατρινού Καρναβαλιού γίνεται φέτος στη σκηνή του κινηματοθεάτρου «Πάνθεον» την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου. Ερασιτέχνες απ’ όλη τη χώρα σατιρίζουν τη καθημερινότητα μας, προσφέροντας αστείρευτο γέλιο αλλά και γόνιμο προβληματισμό. Ένα μοναδικό θέαμα, σε κάθε συμπολίτη που νοιάζεται για το γνήσιο λαϊκό θέατρο, όπως το εκφράζουν με την αγάπη και τη συνεργασία τους 10 ερασιτεχνικοί θίασοι.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων με τη συνεργασία του Ερασιτεχνικού Πάτρας «Ρεφενέ», που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί εμπνευστή και ψυχή του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών και Μεταφραστών.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί το τιμητικό αφιέρωμα με παράσταση που θα ανεβάσει το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και τη δεύτερη θα παρουσιαστεί η καθιερωμένη σπονδυλωτή παράσταση «Μώμος 2019» με τη συμμετοχή των 10 δεκαλέπτων των 10 θιάσων από όλη την Ελλάδα. Στο καλύτερο δεκάλεπτο θα απονεμηθεί το βραβείο κοινού.

momos_poster_final.cdr

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events —-> Πάτρα