Μωρό

Μωράκι γεννήθηκε με μισή καρδιά και δίνει μάχη για την ζωή του

moraki5-juniorsclub
Ο μικρος Jack Stevens γεννήθηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο, αυτό της Υποπλαστικής Αριστερής Καρδίας (HLSH).Η αριστερά πλευρά της καρδιάς – περιλαμβανόμενης της αορτής, της αορτικής βαλβίδος, της αριστεράς κοιλίας και της μιτροειδούς βαλβίδος είναι υποαναπτυγμένη.
 
Είναι δηλαδή πολύ μικρότερη από το φυσιολογικό και έχει υποβληθεί σε 9 χειρουργικές επεμβάσεις. Στη συνέχεια, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έχει επανέλθει τρεις φορές. Του είχανε τοποθετήσει σωλήνα σίτισης το οποίο είναι μέσο για την παροχή της θρέψης του ασθενή που δεν μπορεί να προσλάβει τροφή διαφορετικά.
 
moraki-juniorsclub
 
Ο ασθενής μπορεί να εμφανίζει δυσκολία στη μάσηση, στην κατάποση, ή κάποια στοματική, φαρυγγική ή οισοφαγική δυσμορφία. Στον ασθενή χορηγείται το κατάλληλο διάλυμα διατροφής μέσω ενός σωλήνα ο οποίος εισέρχεται στο στομάχι ή στο δωδεκαδάκτυλο δια της ρινός (ρινογαστρικός ή ρινοδωδεκαδακτυλικός σωλήνας) ή μέσω ενός σωλήνα γαστροστομίας ή νηστιδοστομίας αλλά έδειξε θεαματική βελτίωση και του τον αφαιρέσανε.
 
Επίσης του χορηγούνται 12 διαφορετικά φάρμακα τέσσερις φορές την ημέρα αλλά κάποια από αυτά πρέπει να λαμβάνονται μέσω μίας σύριγγας. Είχε περάσει τη μισή του ζωή στο νοσοκομείο και ίσως να μην είναι ποτέ σε θέση να κάνει οποιαδήποτε πραγματική φυσική δραστηριότητα.
 
moraki4-juniorsclub
 
Τώρα όμως είναι 15 μηνών και επιτέλους γύρισε στο σπίτι με τους γονείς του αλλά θα χρειαστεί αργότερα μια μεταμόσχευση καρδιάς.
 
moraki3-juniorsclub
 
moraki2-juniorsclub