Εκπαίδευση Εκπαίδευση Παιδί

Μοριοδοτούμενα Προγράμματα Εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Children-2-back-to-school-juniorsclub

Η Ειδική Αγωγή αποτελεί προτεραιότητα στο εκπαιδευτικό σύστημα κάθε δημοκρατικής κοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική πολιτεία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην Ειδική Αγωγή. Για την άριστη κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή λειτουργούν δύο ετήσια προγράμματα.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Ο Δρ. Γιάννης Παπαδάτος, Ομότιμος καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής, Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 2019- 2020

Α. Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες
Το Πρόγραμμα ετήσιας εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, του Ε.Κ.Π.Α, διοργανώνεται για δέκατο πέμπτο κατά σειρά έτος με αντικείμενο: 

«ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, Δυσορθογραφία, Δυσπραξία), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα, Διαταραχές Συμπεριφοράς, Αισθητηριακές – Κινητικές Αναπηρίες, Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Ψυχικές Διαταραχές παιδιών και εφήβων, Ψυχοπαιδαγωγική αντιμετώπιση, Συμβουλευτική Γονέων, Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Πρακτική Άσκηση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».

Β. Ειδική Αγωγή – Εκπαίδευση Χαρισματικών Μαθητών
Το πρόγραμμα ετήσιας εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα επειδή πρόκειται να λειτουργήσουν Πρότυπα Σχολεία για Χαρισματικούς Μαθητές τα προσεχή χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση με αντικείμενο: 

Θέματα ειδικής αγωγής, εκπαίδευση νηπιαγωγών, δασκάλων , καθηγητών στην ανίχνευση , αξιολόγηση και εκπαίδευση χαρισματικών και ταλαντούχων μαθητών.

• Τα προγράμματα στοχεύουν στην:
α. κατάρτιση, εκπαίδευση και απόκτηση εξειδικευμένων μεθόδων ψυχοπαιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και αυξημένες γνωσιακές ικανότητες.

β. παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στους καταρτιζόμενους, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, προκειμένου να ασχοληθούν με την εκπαίδευση και την ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών τους, στο πλαίσιο του σχολείου και της οικογένειας.

Ταυτότητα των Προγραμμάτων 

Τα προγράμματα εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (500 ωρών) αναγνωρίζoνται από το Υπουργείο Παιδείας και μοριοδοτούνται σύμφωνα με τον Ν.4547/2018, (ΦΕΚ 12 Α), και τον Ν. 4589/2019, (ΦΕΚ 13 Α΄).

Συμμετοχή
Για την συμμετοχή στα σεμινάρια επικοινωνήστε στα 2103642771, 2103642778, 6985993853 ή στο [email protected]
Site: www.spedu.gr