Μπαμπά πότε θα φθάσουμε;

Βρισκόμαστε στα μισά του Αυγούστου, του αγαπημένου μήνα διακοπών για τους περισσότερους. Αν είστε οικογενειάρχης γνωρίζετε ότι το ταξίδι με αυτοκίνητο και με μικρά παιδιά στα πίσω καθίσματα μπορεί να αποδειχτεί ένας μεγάλος… πονοκέφαλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη;

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να έχουμε τοποθετήσει σωστά τα παιδικά καθίσματα, καθώς η ασφάλεια πρέπει να είναι η Νο1 προτεραιότητα κάθε γονέα. Σύμφωνα με τον μηχανολόγο της Seat, Javier Rodriguez, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γίνεται κακή χρήση των παιδικών καθισμάτων. Αν υπάρχει σύστημα Isofix θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε, ενώ αν τοποθετούμε παιδικό κάθισμα δίπλα στον οδηγό με αντίθετη φορά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να απενεργοποιούμε τον αερόσακο του συνοδηγού.

Όταν ταξιδεύουμε με μικρά παιδιά ξεκινάμε νωρίτερα από όσο υπολογίζουμε ότι θα κρατήσει η διαδρομή. Κάνουμε μικρές στάσεις κάθε 200 km ή κάθε δύο ώρες, καλύτερα σε σημεία με παιδότοπους (π.χ. σε οργανωμένους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών – ΣΕΑ). Σύμφωνα με τον Rodriguez η ιδανική θερμοκρασία στον κλιματισμό είναι 22 βαθμοί Κελσίου.

Αν ο μοναδικός ενήλικας στο αυτοκίνητο είναι ο οδηγός, τότε θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει ότι τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε τροφή και υγρά προκειμένου να μην αποσπάται το βλέμμα του από το δρόμο, ενώ οδηγεί. Ένα βιβλίο ζωγραφικής ή ένα ομαδικό παιχνίδι μπορεί να κρατήσει απασχολημένα τα παιδιά για αρκετή ώρα. Καλό δρόμο και καλή επιστροφή σε όλους.

πηγή: newsauto

]]>

Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν