Κοινωνία

Νέα Υόρκη: Έλληνας μοιράζει δωρεάν παγωτά σε φτωχά παιδιά

pagota-juniorsclub
O ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Καραγιάννης από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης κάθε καλοκαίρι πέρνει το φορητό του τρέιλερ και πουλάει παγωτά στις γειτονιές της Νέας Υόρκης.
 
Πηγαίνοντας σε αρκετές υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, ο Τζέιμς έβλεπε ότι πολλά παιδιά δεν είχαν ούτε το ένα δολάριο που πούλαγε τα παγωτά του για να αγοράσουν ένα, έτσι σκέφτηκε ένα πρωτότυπο τρόπο για να δίνει σε όλα τα παιδιά δωρεάν παγωτά.
 
pagota2-juniorsclub
 
Ξεκίνησε να τους κάνει απλές και εύκολες ερωτήσεις, από την Ιστορία ή τα μαθηματικά και με κάθε σωστή απάντηση κάθε παιδί έπαιρνε δωρεάν και από ένα παγωτό. Ακόμα όμως και να μην γνωρίζει ένα παιδί την απάντηση ο Τζέιμς Καραγιάννης σχεδόν του την λέει για να πάρει και αυτό το δωρεάν παγωτό του.
 
pagota3-juniorsclub
 
Μέσα σε λίγες εβδομάδες και με την βοήθεια των κοινωνικών δικτύων, η συγκινητική αυτή προσπάθεια του Τζέιμς είχε γίνει γνωστή σχεδόν σε όλη τη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι απλοί πολίτες να χρηματοδοτούν το μοναδικό αυτό project και μέσα σε λίγες μέρες να έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 6,000 δολαρίων το οποίο όμως θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο στην αγορά παγωτών.
 
pagota4-juniorsclub
 
Ο ίδιος μιλώντας σε τοπική εφημερίδα δήλωσε ενθουσιασμένος με την ανταπόκριση που είχε στον κόσμο η προσπάθεια του και ήδη αναρωτιέται πόσα παγωτά θα πρέπει να αγοράσει για να μοιράσει δωρεάν σε όλα τα παιδιά, με το μεγάλο ποσό που έχει συγκεντρωθεί.