Έφηβος - Φοιτητής Παιδί Προτεινόμενο

Νέα τμήματα Θεατρικού παιχνιδιού και Δημιουργικής γραφής για παιδιά – εφήβους – φοιτητές – επαγγελματίες

1111neo-project-theater-paidi-xoro-ekfrasi

Ένας νέος κύκλος θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής γραφής, ξεκινά από την Ομάδα παιδικών προγραμμάτων Juniorseventsμε επικεφαλής την Ελένη Βασιλοπούλου, δημοσιογράφο – συγγραφέα παιδικών έργων – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και την Ελένη Σκούρα, Ειδική σε θέματα παιδιών – νέων, Κοινωνιολόγο- Κοινωνική Λειτουργό- Οικογενειακή Σύμβουλο, με σκοπό, οι συμμετέχοντες να δημιουργούν δικές τους ιστορίες και έπειτα να τους δίνουν ζωή μέσα από το θεατρικό παιχνίδι! 

Τα τελευταία χρόνια το θεατρικό παιχνίδι έχει μπει για τα καλά στις ζωές των παιδιών αλλά και των ενηλίκων. 

Στην πραγματικότητα συμβαίνει από τη στιγμή που ένα παιδί συναντά ένα άλλο και αρχίζουν να παίζουν. 

Γεννιέται ακριβώς εκείνη τη στιγμή γιατί δεν είναι τίποτα άλλο από μια βαθύτερη ανάγκη έκφρασης. Όσο μεγαλώνουμε όμως αυτό φθείρεται και δεν υπάρχει η διάθεση εκφραστικότητα και παιχνίδι. 

Σκοπός μας είναι να δώσουμε το κίνητρο στα παιδιά και στους ενήλικες, να έχουν ένα δημιουργικό, εκφραστικό και διασκεδαστικό «μέσο»  για να επικοινωνήσουν όσα νιώθουν, όσα φαντάζονται και όσα δε γνωρίζουν ότι έχουν κρυμμένα βαθιά μέσα στο μυαλό τους… 

Με τη δημιουργική γραφή, ξεκλειδώνουμε το κουτί της φαντασίας μας και μαθαίνουμε να αποτυπώνουμε στο χαρτί ιστορίες και παραμύθια του μυαλού μας, με λέξεις από το λεξιλόγιο μας, νέες λέξεις που θα μάθουμε και λέξεις που θα δημιουργήσουμε! 

Τα θέματα έχουν προκύψει κατόπιν μελέτης, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούμε, να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις, να απελευθερώσουμε τις σκέψεις μας και τη φαντασία μας. Αφορούν τον κόσμο μας, το διάστημα, τα ζώα, άλλες φυλές, άλλες γλώσσες, το χορό των συναισθημάτων, τους ανθρώπους, τη διαφορετικότητα, τις σχέσεις, το μέλλον, το περιβάλλον, τη διατροφή, την μουσική, τον ουρανό, τη θάλασσα, τη γη, την τεχνολογία κ.α. 

Αυτές οι όμορφες ιστορίες μετατρέπονται σε θεατρικό παιχνίδι και παίρνουν ζωή, καθώς εξελίσσονται, εμπλουτίζονται με νέα φανταστικά στοιχεία και ολοκληρώνονται με δράσεις… 

Τα μαθήματα ξεκινούν από αρχές Απριλίου και θα παραμείνουν και την καλοκαιρινή περίοδο. Το Ιούνιο θα γίνει μια παρουσίαση της δουλειάς των μικρών και των ενηλίκων, σε μορφή θεατρικού έργου. Οι δημιουργοί θα μεταφέρουν επί σκηνής όσα έμαθαν στο εργαστήρι μας! 

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα για παιδιά – εφήβους και ένα για ενηλίκους: 

Για παιδιά από 5 – 9 ετών, εφήβων από 10 – 16 ετών και ενηλίκων (στους ενήλικες συμμετέχουν και φοιτητές ή επαγγελματίες, όπου χρειάζονται το θεατρικό παιχνίδι και τη δημιουργική γραφή στη ζωή τους.) 

Τα τμήματα θα λειτουργούν:

Σάββατο: 10:30 -12:30 (παιδικό τμήμα), 12:30-14:30 (τμήμα εφήβων) και Κυριακή 12:00 -14:00 (τμήμα ενηλίκων – φοιτητών- επαγγελματιών) 

Φοράτε άνετα ρούχα (κολάν, φόρμες) και κάλτσες, έχετε μαζί σας και μια δεύτερη μπλούζα, πετσέτα, νερό, ένα ντοσιέ με λευκά φύλλα Α4 και στυλό. 

Τα μαθήματα θα γίνονται στο νέο Πολυχώρο πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, Καραΐσκάκη 141 (πλησίον Γεροκωστοπούλου) Πάτρα. 

πληροφορίες – εγγραφές: 6932.011.395 

Κόστος: 30 ευρώ το μήνα (αδέλφια 25 ευρώ ανά άτομο) 

Τον Ιούνιο μετά την παράσταση, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης !  

Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί 6 Απριλίου 2019 

1111neo-project-theater-paidi-xoro-ekfrasi