Εκπαίδευση Προτεινόμενο

Νεαρός φοιτητής από τα Χανιά πήρε το πρώτο διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής

foititis2-juniorsclub
Ο Δημήτρης Σεργεντάκης είναι ο νεαρός φοιτητής που κατάφερε να διακρίθει με χρυσό βραβείο στην κατηγορία Home Interior Products και έπαινο στην κατηγορία Interior Furniture των International Design Awards για τον σχεδιασμό μίας καρέκλας, της «Origami Chaise Longue» εμπνευσμένης απο την Ασιατική τέχνη της χαρτοκοπτικής.
 
Ο Δημήτρης Σεργεντάκης, ο οποίος γεννήθηκε και ζει στα Χανιά, βρίσκεται στο 5ο έτος της Αρχιτεκτονικής σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Την καρέκλα δημιούργησε στα εργαστήρια της σχολής και παρά το μέγεθός της, είναι εξαιρετικά ελαφριά γιατί είναι από αλουμίνιο. Παρά το πολύπλοκο σχήμα της, έχει σταθερότητα και αντοχή.
 
foititis-juniorsclub
 
Συγκεκριμένα, στο κείμενο που εστάλη από τα International Design Awards αναφέρονται, για τη βράβευση του Δημήτρη Σεργαντάκη.
 
«Ο φοιτητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δημήτρης Σεργεντάκης βραβεύτηκε με πρώτο βραβείο (gold) στην κατηγορία Home Interior Products και τιμητική μνεία (horonable mention) στην κατηγορία Interior Furniture τωνInternational Design Awards για τον σχεδιασμό της καρέκλας Origami Chaise Longue».
 
Η καρέκλα μελετήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Παραμετρικός Σχεδιασμός 1» (διδάσκων: Α. Βαζάκας) και κατασκευάστηκε από σύνθετα φύλλα αλουμινίου (Etalbond) στο Εργαστήριο Προπλασμάτων και Τεχνολογικών Εφαρμογών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
 
Οι κριτές επέλεξαν μεταξύ 1.000 συμμετοχών από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από 52 χώρες. Αυτές τις μέρες η καρέκλα εκτίθεται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στην έκθεση «Asseyez-vous mr. Le Corbusier» στα Χανιά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 10 Αυγούστου.
 
Ο νικητής, μιλώντας στο hania.news δηλώνει πως τα ενδιαφέροντά του είναι η μελέτη κτηρίων και των αντικειμένων μέσα σε αυτά και στη συνέχεια ο σχεδιασμός αντικειμένων μικρής κλίμακας και επίπλων.