Κοινωνία

Νεαρός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από κατανάλωση χαπιών

apopeira-aytoktonias-25xronou-juniorsclub.gr

Την απόπειρα αυτοκτονίας ενός ακόμη νεαρού άνδρα απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας Cyber Alert. Ο 25χρονος εντοπίστηκε εγκαίρως τη στιγμή που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Cyber Alert της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε νυχτερινές ώρες προχθές από χρήστη του Διαδικτύου, ότι άτομο το οποίο κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε αποστείλει μήνυμα από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων του χρήστη που προέβη στην αποστολή του μηνύματος, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του.

Από την έρευνα, καθώς και από την επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους τηλεφωνίας και διαδικτύου, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε ο 25χρονος, ως χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και ύστερα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκδόθηκαν αναζητήσεις και ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Άμεσα μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.