Απόψεις

Νίκος Νικολόπουλος: «Οι δανειστές δείχνουν να μην κατανοούν ότι είναι άλλο το καθήκον, άλλο οι αριθμοί και άλλο ο άνθρωπος!»

Nikolopoulos-juniorsclub.gr

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος έδωσε συνεντεύξεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Maximum fm Αλεξανδρούπολης, ΣΚΑΙ Ζακύνθου, Ράδιο «Νίκη» Μεσσηνίας και στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «ΕΝΑ channel» Καβάλας όπου τοποθετήθηκε για το φλέγον ζήτημα των διαπραγματεύσεων και μεταξύ άλλων είπε:

Σήμερα στη Βουλή οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα κληθούν να τοποθετηθούν , όχι γενικώς και αορίστως αλλά επί του συγκεκριμένου. Θα απαντήσουν αν θα ψήφιζαν 10 μονάδες αύξηση στη ΔΕΗ ή την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Θετική εξέλιξη εάν η αντιπολίτευση θα αποφασίσει να συστρατευτεί με την ελληνική πλευρά ή με των δανειστών με τελικό στόχο μάλιστα την επιβολή της ελληνικής πρότασης.

Η ελληνική πρόταση είναι προϊόν συμβιβασμών και περιέχει προβλέψεις με τις οποίες τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ δεν αισθάνονται άνετα. Όμως κινείται έστω οριακά στην κατεύθυνση να αποφευχθεί η περεταίρω ύφεση και να κατανέμονται δικαιότερα τα βάρη.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο Ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία 5 χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του.

Η Ευρώπη φτάνει σε μία κρίσιμη στιγμή απολογισμού απέναντι στην ελληνική κρίση χρέους . Ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος είναι η παρατεταμένη ύφεση , όπως μας διδάσκει η περίπτωση της Ιαπωνίας , ως εκ τούτου είναι φανερό ότι η εμμονή της Γερμανίας στη χορήγηση και εφαρμογή αυτής της συνταγής δεν αποτελεί ιδεοληψία ,φετίχ ή ταμπού , αλλά πολύ απλά εργαλείο επιβολής πολιτικής κυριαρχίας του Βερολίνου στην Ε.Ε.-Ευρωζώνη, έχοντας έχουν σχηματίσει το ενιαίο μέτωπο των πιστωτών απέναντι μας σε μία απροσδόκητα ενιαία ευρωπαϊκή αντίθεση. επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος και συνεχίζει: Οι ξένοι δανειστές ζητούν να υποχρεωθεί η Αθήνα να προχωρήσει σε οδυνηρές περικοπές στο συνταξιοδοτικό και να απορρυθμίσει το εργασιακό πλαίσιο. Προς το παρόν ο χρόνος αποτελεί το ισχυρότερο όπλο όσων έχουν στα χέρια τους το χρήμα. Εμείς έχουμε τη δύναμη της θέλησης που απορρέει από τη λαϊκή εντολή κι αν αυτή θολώνει τότε πρέπει να επαναβεβαιώνεται. Η επιβεβαίωση γίνεται στην κάλπη. Εμείς θα υπερασπισθούμε μέχρι τέλους τα συμφέροντα του ελληνικού λαού . Θέλουμε να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από τη σκοτεινή περίοδο των Μνημονίων και της Τρόικας. Απόψε οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης , κυρίως Σαμαράς, Βενιζέλος, και Θεοδωράκης θα πάρουν ξεκάθαρη θέση: Αν αποδέχονται τις καταστροφικές απαιτήσεις των δανειστών ή εάν στηρίξουν τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση.

Αυτή την ώρα είναι κατεπείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί μια προωθητική συμφωνία με την Ευρώπη, η οποία θα είναι συμβατή με τη λαϊκή εντολή που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση και ταυτόχρονα να συνοδεύεται από βαθιά διαγραφή του χρέους και γενναία ρευστότητα, ώστε να ξαναμπεί μπροστά η ελληνική οικονομία και η χώρα να βγει από τη μακρά περίοδο κρίσης.»

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος τονίζει με το καυστικό του χιούμορ: «Οι εκλογές μας λέει τώρα ο Κ. Μητσοτάκης ότι θα γίνουν με κλειστές τράπεζες. Το μόνο που δεν μας είπαν είναι ότι θα τις μετατρέψουμε σε εκλογικά τμήματα!»