Κοινωνία Προτεινόμενο

Νόμος της Σαρία: Απαγορεύουν στις μαθήτριες να παρακολουθήσουν το μάθημα της φυσικής αγωγής

saoudiki-aravia-juniorsclub
Το σκληρό και βάναυσο πρόσωπο της, δείχνει ακόμη μια φορά η Σαουδική Αραβία προς τα παιδιά. Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που παρουσίασε το juniorscub.gr: Σαουδική Αραβία: Τρόπος ζωής οι καθημερινοί βιασμοί μικρών παιδιών – Σοκάρει βίντεο με αποκαλύψεις, τώρα απαγορεύουν προς τις μαθήτριες όλης της χώρας (αυτές που πηγαίνουν σχολείο) να συμμετάσχουν στο μάθημα της φυσικής αγωγής 
 
Από το 2013 το μάθημα μπήκε στα ιδιωτικά σχολεία, όπου φοιτούν κορίτσια, με την προϋπόθεση ότι οι μαθήτριες θα τηρούν αυστηρά τον ενδυματολογικό κώδικα που είναι σύμφωνος με τον θρησκευτικό νόμο της σαρία. Πρόσφατα, οι μαθήτριες σε όλη την επικράτεια ζητούν από την κυβέρνηση να εντάξει τα σπορ και το μάθημα της φυσικής αγωγής στα δημόσια σχολεία.
 
Το Twitter «πήρε φωτιά» στην χώρα και δημιουργήθηκε στα αραβικά το hashtag #Officially_Sports_For_ Girls_At_Schools, (επίσημα τα σπορ για τα κορίτσια στα σχολεία). Οι πολίτες έκαναν χιλιάδες retweets και διχάστηκαν σε αυτούς που υποστηρίζουν το αίτημα των μαθητριών και σε εκείνους που ειρωνεύονται τα κορίτσια.
 
saoudiki-aravia2-juniorsclub
 
Ένας χρήστης ανέφερε ότι, «αν η φυσική αγωγή μπει στα σχολεία θα έρθει το τέλος του κόσμου», ένας άλλος έκανε την σύγκριση με το γειτονικό Κουβέιτ και έγραψε ότι «τα σπορ δεν ωφέλησαν ούτε τους άντρες, ούτε τις γυναίκες στην χώρα».
 
Ο Mubarak Al-Osaimi, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στην Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα βάλει στα σχολεία το μάθημα της φυσικής αγωγής για τις μαθήτριες.
 
Στην χώρα οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν, ενώ για να εργαστούν, να ταξιδέψουν και να παντρευτούν, πρέπει να έχουν την άδεια ενός άντρα μέλους της οικογένειάς τους.