Κοινωνία

Ο 3χρονος Χρήστος-Εμμανουήλ ήθελε να παίξει σε έναν παιδότοτο αλλά του αρνήθηκαν την είσοδο όταν τον είδαν με το σωληνάκι

mikros=xristos-1

Ο τρίχρονος Χρήστος-Εμμανουήλ, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από τη σκληρή μάχη που έδωσε με την ελληνική γραφειοκρατία ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να ζήσει, βίωσε την άρνηση, όταν επιχείρησε να παίξει σε… παιδότοπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα 15 Ιουλίου, όταν η μητέρα του παιδιού πήρε τον τρίχρονο «ήρωα» γιο της και πήγαν σε παιδότοπο της Θεσσαλονίκης. «Μπήκαμε κανονικά στο κατάστημα. Καθίσαμε και ο Χρήστος-Εμμανουήλ ήθελε να πάει στον χώρο με τα παιχνίδια. Τον πήρα από το χέρι και πριν πατήσει το πόδι του μέσα, τρέχει η κοπέλα που ήταν υπεύθυνη και μου ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να μπει και ότι δεν έχουν αναλάβει “τέτοια” παιδάκια!», εξήγησε.

ο «πρόβλημα» του τρίχρονου είναι ότι έχει ένα σωληνάκι στη μύτη του από το οποίο σιτίζεται. «Δεν καταλήγει σε κάποια συσκευή. Η άλλη άκρη του βρίσκεται κολλημένη στην πλάτη του, κάτω από την μπλούζα», είπε η κ. Ελευθεριάδου και πρόσθεσε: «το παιδί αντέδρασε άσχημα. Έβαλε τα κλάματα και όσο κι αν προσπαθούσα να του απαλύνω τον πόνο, δεν τα κατάφερνα. Αναγκαστικά, μαζέψαμε τα πράγματά μας και φύγαμε. Στην ουσία, μας έδιωξαν». «Μπορούσαν να με καλέσουν διακριτικά, να τους εξηγήσω για το σωληνάκι και για τον λόγο που το έχει. Επίσης, θα μπορούσα ακόμη και εγγράφως να αναλάβω την ευθύνη κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον χώρο με τα παιχνίδια. Ευτυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η εξαίρεση στον κανόνα, καθώς έχουμε επισκεφτεί δεκάδες άλλους παιδότοπους, χωρίς να έχει παρουσιαστεί πρόβλημα», υπογράμμισε.

Ο μικρός Χρήστος-Εμμανουήλ θα απαλλαγεί από το σωληνάκι στη μύτη, καθώς θα ξεκινήσει να σιτίζεται από το στόμα. «Η περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του ήταν τόσο σοβαρή που έχει κλείσει τα τρία χρόνια και δεν έχει μάθει να τρώει από το στόμα. Όμως, δουλεύουμε πάνω σε αυτό και σύντομα θα ξεπεραστεί και το συγκεκριμένο θέμα», είπε.

Το παιδί γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 2016 και έπασχε από μια σπάνια μετάλλαξη του συνδρόμου IPEX, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από την όγδοη μέρα της ζωής του μπαινοέβγαινε στα νοσοκομεία.

πηγή