Πολιτισμός Προτεινόμενο

O Μπαράκ Ομπάμα στέλνει ένα μήνυμα:”ο πολιτισμός, η κληρονομιά και τα μνημεία μας έχουν αξία” – Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα

obama_akropoli-2-juniorsclub

Ο Μπαράκ Ομπάμα σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, στέλνει μήνυμα από τον Ιερό Βράχο ότι «ο πολιτισμός, η κληρονομιά και τα μνημεία μας έχουν αξία» και μιλά για την Ακρόπολη ως τη γενέτειρα της Δημοκρατίας και των αξιών.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έδειξε τον σεβασμό και το πόσο καλά γνώριζε την Ελληνική ιστορία μας. Επισκέφθηκε την Ακρόπολη και γνώριζε κάθε τι που αντίκριζε, πριν καλά-καλά του εξηγήσει η  αρχαιολόγος Ελένη Μπάνου, η οποία τον συνόδευε. 

obama_akropoli-1-juniorsclub

Άλλαξε περιβολή και επισκέφθηκε το μουσείο της Ακρόπολης και εκεί ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έκρυψε τον θαυμασμό αλλά και τις γνώσεις του. 

obama_akropoli-3-juniorsclub

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι ανέβασε στην προσωπική του σελίδα ένα βίντεο στο οποίο μιλά ένθερμα για τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ υποστηρίζει απόλυτα την παρουσία του στην Ελλάδα, δηλώνοντας  ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ οφείλει να βρίσκεται και να μιλά για τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει στο βίντεο:  «Στο τελευταίο μου υπερατλαντικό ταξίδι σαν πρόεδρος, επιτέλους είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ελλάδα και γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία αυτής της χώρας. Στεκόμενος στην Ακρόπολη, στην γενέτειρα της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών, τις οποίες μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, καταλαβαίνεις τη σημασία της διακυβέρνησης ενός λαού, από τον λαό και για τον λαό και πως ο λαός, ανεξάρτητα σε ποιο έθνος ανήκει, θα αποφασίσει πως θα είναι οι χώρες, τα ιδανικά που θα συνεχίσει να αναζητά και τις αξίες που θα μας καθορίζουν»

 

Το βίντεο κοινοποιήθηκε από χιλιάδες χρήστες και είναι μια απρόσμενη και εντυπωσιακή προβολή της χώρας μας σε όλο τον κόσμο….