Κοινωνία

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, μιλά για την απώλεια του 6χρονου γιου του

david-cameron-juniorsclub.gr

Ο Bρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σε συνέντευξή του, μίλησε για τον πόνο που έχουν ως ζευγάρι με τη γυναίκα του για την απώλεια του παιδιού τους, «όταν πέθανε ο Ίβαν, όλος ο κόσμος μας κατέρρευσε» είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο γιος τους Ίβαν, είχε γεννηθεί με μία σπάνια εγκεφαλική διαταραχή.

Αναλυτικότερα, ο Ιβάν γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και καθημερινά υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις μέχρι που έφυγε από την ζωή το 2009, σε ηλικία έξι ετών. Η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας τόνισε για τον γιο της: «Η ένταση της φροντίδας του Ιβάν μας έφερε σε οριακό σημείο. Πολλοί γάμοι δεν επιβιώνουν, ο δικός μας έγινε ισχυρότερος. Θα μπορούσαμε να είμαστε θυμωμένοι με τον Θεό, αλλά νιώσαμε ότι μας τον έδωσε για να τον φροντίσουμε και εμείς κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

david-cameron-juniorsclub.gr1

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο θάνατος του γιου του, τον χτύπησε σαν ένα «ένα θανάσιμο τρένο φόβου», αλλά βρήκε μαζί με τη σύζυγό του την εσωτερική δύναμη για να τα καταφέρουν, ενώ ο Ίβαν ήταν αυτός που συντέλεσε ώστε να τον κάνει «άνθρωπο»!

Αν και πολλοί γάμοι διαλύονται μετά από ένα τέτοιο γεγονός, δεν επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ οι φίλοι τος ήταν πάντα δίπλα! 

Μάλιστα θα βγει καινούριο βιογραφικό βιβλίο, που θα αναφέρεται στον θάνατο του Ίβαν.

david-cameron-juniorsclub.gr12