Οι 4 κατηγορίες φίλων ενός παιδιού στην προσχολική ηλικία

Κατά τη διάρκεια της κοινωνικοποίησης, τα παιδιά κάνουν τους πρώτους φίλους. Μπορεί σε αυτή την ηλικία οι επιλογές τους να είναι κατά κανόνα συγκυριακές, όμως έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
 
  • Ο πρώτος και… παντοτινός: είναι το πρώτο ή έστω από τα πρώτα παιδάκια με το οποίο έρχονται σε επαφή. Εντάξει, μπορεί να μη γίνουν παντοτινοί φίλοι με την έννοια της διαχρονικότητας, ακόμα όμως και αν σταματήσουν να περνούν χρόνο μαζί, θα τους μείνουν αξέχαστοι για πάντα!
  • Του αντίθετου φύλου: συνήθως είναι το αγοράκι ή το κοριτσάκι που μένει απέναντι από το σπίτι σας. Μπορεί τα ενδιαφέροντά τους να είναι λίγο διαφορετικά, όμως η συγκεκριμένη φιλία είναι ωφέλιμη, αφού μαθαίνουν από νωρίς να σέβονται και να συνυπάρχουν αρμονικά με το άλλο φύλο.
  • Ο εξωστρεφής: είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα γνωρίσουν τουλάχιστον ένα δραστήριο παιδάκι, που του αρέσουν τα αθλήματα και το δημιουργικό παιχνίδι. Θέλουν να περνούν χρόνο μαζί γιατί καταπιάνονται με δραστηριότητες εκτός σπιτιού.
  • Το μεγαλύτερο παιδί: φυσικά δε μιλάμε για μεγάλη διαφορά ηλικίας, αφού δεν πρόκειται να ασχοληθούν μαζί τους. Αν όμως γνωρίσουν κάποιο κοντά ηλικιακά, θα λειτουργήσουν ως πρότυπο.
Ακόμα και αν το παιδί είναι ντροπαλό και δυσκολεύεται να ανοίξει τον κύκλο του, μπορείτε να το ενθαρρύνετε (χωρίς να το πιέσετε) να το κάνει. Άλλωστε, η συναναστροφή του με άλλα παιδάκια είναι το Α και το Ω της κοινωνικοποίησης.
 
 *Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν