ΟΗΕ: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο μαθητές έχουν επηρεαστεί από την πανδημία

Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού προκάλεσε τη μεγαλύτερη διακοπή της εκπαίδευσης στην ιστορία, με τα σχολεία να κλείνουν σε περισσότερες από 160 χώρες, επηρεάζοντας περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο μαθητές.
 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι τουλάχιστον 40 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως έχασαν την εκπαίδευσή τους κατά το κρίσιμο προσχολικό έτος.

Ως αποτέλεσμα, προειδοποίησε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει «μια γενεαλογική καταστροφή που θα μπορούσε να σπαταλήσει ανθρώπινο δυναμικό, να υπονομεύσει δεκαετίες προόδου και να επιδεινώσει τις εδραιωμένες ανισότητες».

«Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή για τα παιδιά και τους νέους του κόσμου», είπε ο Γκουτέρες σε μήνυμα μέσω βίντεο και σε ένα πολυσέλιδο ενημερωτικό σημείωμα.

«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τώρα οι κυβερνήσεις και οι σύμμαχοι θα έχουν μόνιμο αντίκτυπο σε εκατοντάδες εκατομμύρια νέους και στις προοπτικές ανάπτυξης των χωρών για τις επόμενες δεκαετίες», σημείωσε.

Ο Γκουτέρες έκανε έκκληση για άνοιγμα των σχολείων μόλις τεθεί υπό έλεγχο η τοπική μετάδοση του ιού.

Διαβάστε επίσης

Νερό: 700 παιδιά πεθαίνουν την ημέρα από διάρροια – Στατιστικά ΟΗΕ!

Αυτή είναι η πιο «ευτυχισμένη» χώρα στον πλανήτη σύμφωνα με τον ΟΗΕ

10 πράγματα που πρέπει να ξέρουν ΟΛΟΙ όσοι ταξιδεύουν σχετικά με τον κορονοϊό!

 fylladio_2-juniorsclub

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν