Διάφορα

Οινοξένεια 2019 – «Η δική μας θάλασσα»: Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Oinoxeneia2019-Cube-FB

Τα Οινοξένεια «Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας» επιστρέφουν για 7ηχρονιά και είναι αφιερωμένα στην πολύπλευρη επίδραση του Κορινθιακού κόλπου στο κλίμα, στην μορφολογία, στην ιστορία και στην γαστρονομία της Αιγιάλειας.

Ο Κορινθιακός κόλπος είναι μια από τις τρεις πιο ενδιαφέρουσες, από γεωλογική άποψη, περιοχές του κόσμου. Ανακηρύχθηκε πρόσφατα ζώνη Natura. Είναι η «Δική μας Θάλασσα»  που διαμόρφωσε τις αμπελουργικές πλευρές της Αιγιάλειας, τα υπέροχα τοπία της, την ιστορία της (αχαϊκός αποικισμός) την τοπική παράκτια γαστρονομία της που συμπληρώθηκε με τον εισαγόμενο παστό μπακαλιάρο, ιδίως  στην ορεινή περιοχή.

Σήμερα καλείται να ενοποιήσει τουριστικά όλο του τον περίγυρο καθώς επίσης να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα και μεγάλη οικολογική αξία που έχει( σημαντική περιοχή για τα θαλάσσια θηλαστικά κ.ά.).

Το φετινό ταξίδι των Οινοξενείων θα διαρκέσει από τις 18 έως και τις 30 Αυγούστου, με καθημερινές εκδηλώσεις που συνδέουν την τοπική γαστρονομία και τους οίνους μαζί με τον πολιτισμό και φόντο τα υπέροχα τοπία της Αιγιάλειας. Η Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας μαζί με το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, με τη συμμετοχή οχτώ οινοποιείων, εννέα εστιατορίων και δέκα ξενώνων, πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων της περιοχής, ετοιμάζουν μια ανεπανάληπτη γιορτή.

Oinoxeneia2019-Front-Br

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events —-> Ελλάδα