Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού! Η προσφορά του Γιώργου Μιμμή και το έργο του!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού (World Humanitarian Day) γιορτάζεται σήμερα 19 Αυγούστου, η οποία καθιερώθηκε με απόφαση του ΟΗΕ για να τιμήσει το προσωπικό που εμπλέκεται στις ανά τον πλανήτη ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών.

Το www.juniorsclub.gr έχει την τιμή να συνεργάζεται με ένα σπουδαίο ανθρωπιστή, ο οποίος έλαβε μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές κυρίως στην Αφρική. Πρόκειται για τον Γιώργο Μιμμή (George Mimmis), τον υπεύθυνο για τη στήλη STAY SAFE —> Θέματα ασφαλείας:, όπου ως ειδικός σε θέματα ασφαλείας, μας ενημερώνει για να έχουμε γνώση και πρόληψη στη ζωή μας, όπου κι αν είμαστε, μέσα στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο δρόμο, στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, σε μια εκδήλωση κλπ.

 “Το να μπορώ να προσφέρω ανθρωπιστική βοήθεια και να ενημερώσω σύμφωνα με την εμπειρία και τις γνώσεις μου, παιδιά και ενήλικες, για θέματα ασφαλείας, για εμένα είναι αυτονόητο γι αυτό και δημιουργήσαμε τη στήλη STAY SAFE και σε λίγο καιρό, την πρώτη ταινία για παιδιά!” είπε ο Γιώργος Μιμμής.

Μια ακόμη ανθρωπιστική πράξη από τον κο Μιμμή Γιώργο, όπου με τις συμβουλές του, μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί δωρεάν μέσα από τα άρθρα μας στη στήλη STAY SAFE —> Θέματα ασφαλείας. Μάλιστα όσο βρίσκεται στην Ελλάδα, παρευρέθη σε πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις (σε σχολεία, συλλόγους, φοιτητικές εκδηλώσεις, ημερίδες κλπ.), για να προσφέρει δωρεάν τις γνώσεις του σε θέματα που αφορούν στην καθημερινή μας ασφάλεια και την αυτοάμυνα που διδάσκει (Raptor krav maga)

Ο Γιώργος Μιμμής, στην επίσκεψη του στην 117 Πτέρυγα Μάχης, με τον Διοικητή και τον Μανώλη Σουρή
Ο Γιώργος Μιμμής, στην επίσκεψη του στην 117 Πτέρυγα Μάχης, με τον Διοικητή και τον Μανώλη Σουρή

To www.juniorsclub.gr σε συνεργασία με τον κο Μιμμή Γιώργο, ετοιμάζει την πρώτη ταινία 3D animation για παιδιά, με σκοπό να ενημερώσει τους μικρούς μας φίλους, για θέματα που αφορούν στην προσωπική τους ασφάλεια. 

Ο Γιώργος Μιμμής, με 35ετή εμπειρία στα θέματα ασφαλείας, εκπαιδευμένος από Ισραηλινούς και Νοτιοαφρικανούς, πέρασε τη μισή του ζωή στην Ν. Αφρική, σε Πολιτείες των Η.Π.Α. και γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το σχεδιασμό ασφαλείας υψηλών προσώπων και άλλων αποστολών ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

IMG_0329

Ανέλαβε την εκπαίδευση πολλών εκπαιδευτών και τους μύησε στο σύστημα που κατέληξε ότι αποδίδει περισσότερο και βασίζεται στην Ισραηλινή πολεμική τέχνη Krav Maga και στο μαχητικό τρόπο που εφαρμόζουν οι Αμερικανοί πεζοναύτες για μάχη σώμα με σώμα.

¨Στο μυαλό μου φέρνω πάντα αληθινές εικόνες     γι’ αυτό επιδιώκω ως εκπαιδευτής να λειτουργώ με τεχνικές που καταφέρουν γρήγορο αποτέλεσμα απεμπλοκής.

Το Raptor Krav Maga δεν είναι σπορ και αυτό θα το δείτε στην προπόνηση.

Γυναίκες και άνδρες εκπαιδεύονται μαζί σε όλες τις τεχνικές με σκοπό να αποκτήσουν, άμεση αντίδραση, αυτοπεποίθηση, αντίληψη, οξυδέρκεια, ψυχραιμία και να αναπτύξουν κι’ άλλες ικανότητες που θα τους βοηθήσουν να σώσουν τη ζωή τους ή τη ζωή της οικογένειας τους.¨ δήλωσε ο Γιώργος Μιμμής.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Επίσης, η 19η Αυγούστου επελέγη ως Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού, επειδή την ημερομηνία αυτή του 2003 ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, βραζιλιάνος διπλωμάτης Σέρζιο Βιέιρα ντε Μέλο και 21 συνάδελφοί του έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης στο αρχηγείο του ΟΗΕ στην Βαγδάτη.

Διαβάστε επίσης:

Τα Δικαιώματα του Ασθενούς: Όσα πρέπει να ξέρεις αν είσαι Ασφαλισμένος ή Ανασφάλιστος!

STAY SAFE: Μετακίνηση με αυτοκίνητο! Μέτρα ασφαλείας και αντιμετώπιση απαγωγής, επίθεσης ή ατυχήματος…

STAY SAFE: 20 κανόνες για να κάνεις Ελεύθερο Camping

STAY SAFE: 18 κανόνες ασφαλείας για τα παιδιά που πηγαίνουν μόνα τους, στο σχολείο

Νερό: 700 παιδιά πεθαίνουν την ημέρα από διάρροια – Στατιστικά ΟΗΕ!

fylladio-1-ΚΡΑV MAGA

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν