Διατροφή

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Young woman losing weight

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

Μας καλεί να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ, να γιορτάσουμε την ομορφιά και την ποικιλομορφία όλων των φυσικών μεγεθών του ανθρώπινου σώματος. Να κηρύξουμε μορατόριουμ μιας μέρας στη δίαιτα και στην εμμονή μας για απώλεια βάρους. Να πληροφορηθούμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει μία δίαιτα αδυνατίσματος. Να συμβάλουμε στον τερματισμό των διακρίσεων κατά των υπέρβαρων συνανθρώπων μας.

Παγκόσμια Ημέρα σήμερα κατά της δίαιτας. Και είναι σωστό και αληθές να καταλάβουμε ότι η δίαιτα, είναι για λίγο, αυστηρή και με πιθανές επιπτώσεις στον οργανισμό. Αντίθετα η σωστή ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μας δώσει απώλεια κιλών, αλλά κυρίως υγεία, ευεξία και πάνω απ όλα εκμάθηση για κάτι που μπορεί να μείνει και ως προς το βάρος αλλά κυρίως ως θεμέλιο υγείας. δηλωσε ο  Dr Δημήτριος ΚουτρούμπαςΒsc Φυσιοπαθητικός/Φυσιοθεραπευτής – Nottingham University UK, Bsc Κλινικός Διατροφολόγος – Keiser University USA, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Μέλος ομάδας Logodiatrofis.gr