Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Πότε θα υπάρξει αύξηση των θανάτων λόγω κορονοϊού

«Ετοιμαστείτε για περισσότερους θανάτους από τον κορονοϊό στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο», δηλώνει σήμερα ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επικεφαλής για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε ενώ την ίδια ώρα καλεί τους Βρετανούς εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά και να μην είναι τόσο φοβισμένοι.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o Βέλγος αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού παραδέχθηκε ότι τα χειρότερα έπονται ενώ κάλεσε τους Βρετανούς εργαζόμενους να είναι μην είναι τόσο τρομαγμένοι και να γυρίσουν στα γραφεία τους.

«O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει ημερήσια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και Νοέμβριο. Θα είναι πιο δύσκολο», δήλωσε σήμερα ο Βέλγος αξιωματούχος του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται σήμερα στην Ευρώπη, αλλά ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων παρέμεινε σχετικά σταθερός μέχρι στιγμής. Ο κόσμος δεν θέλει να ακούσει τόσο άσχημα νέα αυτή τη στιγμή, «και το καταλαβαίνω», είπε ο Κλουζ. Αλλά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο «θα δούμε αύξηση του αριθμού των θυμάτων».

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ με έδρα την Κοπεγχάγη προειδοποίησε ότι δεν θα έδινε πολύ υψηλές προσδοκίες στα εμβόλια. «Συνεχίζω να ακούω: «Το εμβόλιο θα βάλει το τέλος της πανδημίας». Φυσικά όχι!», τόνισε ο Βέλγος αξιωματούχος.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν ένα εμβόλιο θα μπορούσε να βοηθήσει όλες τις ομάδες του πληθυσμού. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει ορισμένες ομάδες αλλά όχι άλλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 στην Ευρώπη αυξήθηκε απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στην Ισπανία και τη Γαλλία.  Μόνο την Παρασκευή, πάνω από 51.000 νέα κρούσματα της νόσου Covid- 19 αναφέρθηκαν στις 55 χώρες του διεθνούς οργανισμού στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Οδηγίες για ασφαλή επιστροφή στο σχολείο

Υπουργείο Υγείας: Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων για το σχολικό έτος 2019-2020

Μαθαίνουμε Ασφαλείς: Παιδιά τραγουδούν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού στο σχολείο

Διευθύντρια Παιδιατρικής ΠΑΓΝΗ: Βγάλτε τις μάσκες και ελάτε στο Νοσοκομείο να σας ξεναγήσουμε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν