Εκπαίδευση

Παιδιά ελάτε να μάθετε, να ακούσετε και να δείτε τα Λαϊκά Παραμύθια στο Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών

2017-10-01_ΛτΕ-Λαικά Παραμύθια_02

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών για 2η χρονιά φέτος συνεχίζει με επιτυχία την δράση των «Λαϊκών Παραμυθιών» για παιδιά από 4 ετών και πάνω.

Κάθε πρωί Σαββάτου, η νηπιαγωγός Κατερίνα Γκούτη βαδίζει με τα παιδιά μας σε διαδρομές πολύ πίσω στο χρόνο, τα μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς, τα ταξιδέυει σε εποχές μυθικές, τα μαθαίνει τα ήθη, τα έθιμα, τους μύθους και τις δοξασίες του λαού μέσα από την αφηγηματική τέχνη….

Τα λαϊκά παραμύθια είναι μια ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί, να διδαχθεί, να ισορροπήσει, να ενώσει τον παρελθόν, το παρόν και το μέλλον….   

Στα δίσεκτα χρόνια που ζούμε η παράδοση παραγκωνίζεται σταδιακά, και μαζί της συμπαρασύρει και τα παιδιά της. Ένα από τα παιδιά της παράδοσης το παραμύθι, είναι αυτό που θέλει να διασώσει το τμήμα Λαϊκών Παραμυθιών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών. Δίνετε λοιπόν η ευκαιρία να ξανακουστούν και μέσω της διαδραστικής αφήγησης να γίνουν τα παιδιά συνεχιστές αυτών των παραμυθιών.  Tο  παραμύθι είναι ένα ισχυρό ψυχοθεραπευτικό μέσο, που εξάπτει τη φαντασία του παιδιού, καλλιεργεί και δημιουργεί συνειδήσεις. Στο πλαίσιο των συναντήσεων δίνετε η δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνήσουν, να δημιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες, να τους δώσουν ζωή, να εκφράσουν τις ιδέες τους και συναποφασίσουν τη ροή των παραμυθιών τους.

Ελάτε να σας πούμε και να μας πείτε το δικό σας παραμύθι…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο διαδίκτυο www.lepatras.gr ή επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Λυκείου στο τηλ. 2610220531 (από Δευτέρα έως και Σάββατο 6.00 – 8.00μ.μ.).