Παιδί

Παιδικά χαμόγελα ελπίδας στο Baby Rally στα Υψηλά Αλώνια!

Wedbyart-5

Στο ρυθμό του Baby Rally, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας σε συνεργασία με το Σύστημα Λυκόπουλων, συντονίστηκαν οι μικροί καρναβαλιστές το πρωί του Σαββάτου 2 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών. Το Baby Rally, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Κυριακή αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του, πραγματοποιήθηκε στα Υψηλά Αλώνια προσφέροντας στιγμές απόδρασης και ανεμελιάς για τους μικρούς καρναβαλιστές.

Wedbyart-1 (1)

Μια μέρα πριν την κορύφωσή του με την Παρέλαση των Μικρών, το Καρναβάλι των Μικρών υποδέχτηκε τους μικρούς με τα ποδήλατά τους σε πλήρη καρναβαλική αμφίεση, που έδωσαν ραντεβού στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα όπου πήραν τους αριθμούς συμμετοχής τους και χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους (α.παιδιά ηλικία 6-9 ετών και β.παιδιά ηλικίας 10-12 ετών). Στη συνέχεια πραγματοποίησαν ποδηλατοδρομία με κατάληξη την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

Υπό τους ήχους μουσικής, που διαμόρφωσε την απαραίτητη ατμόσφαιρα χαράς και εξωστρέφειας  τα παιδιά με τα  ποδήλατά τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρηκαν με την ψυχή τους συμμετέχοντας  σε  παιχνίδια, διαγωνισμούς  και δραστηριότητες, που έβγαζαν κέφι, γέλιο, καρναβαλική διάθεση  και αισιοδοξία. Οι μικροί κλήθηκαν να δείξουν τις δεξιότητές τους γεμίζοντας με χρώματα, χαμόγελα, χαρούμενες διαθέσεις, καλλιτεχνικές και καρναβαλικές αμφιέσεις, την πλατεία.

Wedbyart-3 (1)

Μετά το τέλος των παιχνιδιών δόθηκαν 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 5 βραβεία – βαθμολογία γενικής κατάταξης για τα παιχνίδια από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2019. Ωστόσο το κέρδος  ήταν η συμμετοχή όλων των παιδιών, που ήταν παρόντα. Για αυτή τη συμμετοχή όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής. Και αυτοί οι έπαινοι σίγουρα ήταν οι σημαντικότεροι.

Οι μικροί καρναβαλιστές θα ξεκουραστούν για λίγο αφού όλοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο, Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 11.00 στην πλατεία Ομονοίας, αφετηρία της Μεγάλης Παρέλασης των Μικρών. Εκεί θα αρχίσει η μεγάλη γιορτή, το πιο αυθεντικό ξέσπασμα χαράς, φαντασίας και δημιουργίας, που θα πλημμυρίσει ως πολύχρωμο ποτάμι τις κεντρικές οδούς Γούναρη και Κορίνθου και την πλατεία Γεωργίου Α΄ επιφυλάσσοντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα όπως μόνο οι μικροί μπορούν να μας εγγυηθούν.

Wedbyart-17 (1)

Wedbyart-19 (1)